Wahlberg: Njut av nuet – framtiden är oviss

LEVI. Framtiden för de alpina slalomlandslaget är oviss. 

Så det är bara att njuta av nuet. 

Mattias Hargin och André Myhrer visade i premiären att den här OS-säsongen kan bli ganska rolig ändå. 

1 av 3 | Foto: Giovanni Auletta / TT / NTB Scanpix

Gårdagens sol hade gått i mål och snön öste ner över backen i Levi. Det skapade stora problem för flera åkare utanför topp 30. 

Framtidsnamnen Kristoffer Jakobsen, 23, Gustav Lundbäck, 24, och Anton Cassman, 24, hade hoppats kunna presentera sig på allvar i Levi. Men det slutade med två urkörningar och en 74:e plats.  

Sverige är inne i en generationsväxling och det finns ett tydligt glapp på herrsidan mellan toppen och de som är på väg upp. 

Efter att Jens Byggmark och Anton Lahdenperä slutade förra säsongen är det bara Mattias Hargin och André Myhrer kvar av det som en gång var världens bästa slalomlag. 

Det är visserligen inte så bara.

Har konserverat formen

De rutinerade svenskarna var bra med efter det första åket. I det andra visade duon att de tänker tillhöra toppen den här säsongen. Hargin stod för en riktigt vass avslutning och fick se åkare efter åkare komma ner med röd skylt.

Myhrer var ännu snabbare. Men det slutade med en sur urkörning med tre portar kvar till mål.

Det känns dock tryggt att Myhrer har konserverat formen från avslutningen i fjol och att ryggen inte längre verkar störa honom.

Kan ta svensk dubbel

Sverige har inte samma bredd som tidigare, men efter det Hargin och Myhrer visade i Levi ser den här OS-säsongen ut att kunna bli rätt rolig ändå.

– Vi skojade för ett tag sedan och sa att vi måste fixa en dubbelpall snart igen så förhoppningsvis kan vi fixa det, eller så tar vi det lagom till OS, sa Hargin efter tredjeplatsen.

Fortsätter stjärnorna att åka som i Levi kan skojet bli verklighet – och med en oviss framtid för det svenska slalomlandslaget efter Myhrer och Hargin kan det dröja innan vi kan hoppas på något liknande igen.

avMalin Wahlberg

ARTIKELN HANDLAR OM