Alexander Rudd fast för rattfylla

Foto: BILDBYRÅN

avEmelie Fredriksson

SPORTBLADET

Innebandystjärnan Alexander Rudd har åkt fast för rattfylla, avslöjar UNT.

– Jag drack på onsdagen och tog bilen på morgonen och blåste över. Det är slarvigt som fan, säger Storvretastjärnan till tidningen.

Storvretas affischnamn Alexander Rudd är i blåsväder.

Detta på grund av att 25-åringen åkt fast för att rattfylla med mer än dubbelt så hög promillehalt än den tillåtna, 0,44, skriver UNT.

– Det är dumt som fan och det är inte första gången man tar bilen så där på morgonen. Man tror någonstans att det är lugnt, men tydligen inte, säger Rudd till UNT.

Rudd har missat stora delar av säsongen på grund av en hjärnskakning och berättade inte om det inträffade för sin klubb innan tidningen skrev om händelsen.

”Besviken”

– Det är jag besviken över, det är inget att snacka om. Det är inte bra och det spelar ingen roll vad som har hänt, man vill att en spelare faktiskt lägger korten på bordet och så fort som möjligt tar kontakt med sin ledning, säger klubbchefen Kim Knudsen till tidningen.

Han vill inte spekulera i eventuella påföljder innan han har all fakta men kommer ta upp händelsen med styrelsen och ledningen. Knudsen beskriver också det hela som djupt olyckligt och säger att klubben ser på saken med stort allvar.