OS i Sydkorea 2018

Hockeylegendaren blir expert under OS

Av: 

Simon Sjöstrand

Calle Johansson
Calle Johansson

SPORTBLADET

Han har två VM-guld och var lagkapten under OS 1998.

Nu blir Calle Johansson, 50, tv-expert under OS i Sydkorea.

– Jag ser verkligen fram emot det, säger hockeylegendaren i ett pressmeddelande.

Discovery fortsätter att bredda truppen inför OS i Sydkorea i februari. Tv-bolaget har tidigare gjort klart med profiler som Peter Forsberg, Anja Pärson och Håkan Loob och kommer att skicka rekordmånga, över 120 personer, att bevaka vinterspelen.

Det senaste tillskottet?

Calle Johansson, 50.

”Ett perfekt tillfälle”

Hockeylegendaren, med 1 110 NHL-matcher på kontot, var bland annat lagkapten i Tre Kronor under OS i Nagano 1998 och hann spela in två VM-guld och ett SM-guld innan han la skridskorna på hyllan 2004.

Nu återförenas Johansson med två av sina gamla guldkamrater – Forsberg och Loob – när han tar plats som expert i Discoverys hockeygäng.

– Det känns riktigt bra och framför allt har Eurosport fått ihop ett otroligt bra gäng som det ska bli kul att få jobba med. Jag har aldrig gjort ett OS som tv-expert tidigare så det ser jag verkligen fram emot, säger Johansson, som tidigare varit expertkommentator i Viasat, i ett pressmeddelande.

”Mer bredd än spets”

50-åringen, som också har varit assisterande tränare i Washington Capitals, har höga förväntningar på Tre Kronor trots att laget får klara sig utan NHL-stjärnor.

– Det känns som att Sverige har bättre bredd än spets och att det passar ganska bra att man inte går in i OS som favoriter. Lite lagom sådär (skratt). Men klart att Sverige går för medalj, det ska man altlid göra oavsett vilka som är med och spelar, säger Johansson.

OS avgörs i sydkoreanska Pyeongchang 9-25 februari 2018.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Forsberg och Selänne möts – i tv-studion

ÄMNEN I ARTIKELN

OS i Sydkorea 2018

OS i Sydkorea 2018

Vintersport

Calle Johansson

Vinter-OS

Discovery Networks Sweden

Ishockey