Protesterar efter kritiserade beslutet

Foto: BILDBYR ÅN
SPORTBLADET

Helgens storslalompremiär i Sölden ställdes in och tävlingen ska inte ersättas. 
Men åkarna tänker protestera mot beslutet. 

– Vi åkare ska gå ihop och pusha för att vi vill ha ett race, säger Matts Olsson.

Söndagens storslalompremiär i Sölden blåste bort. Beslutet att ställa in tävling väckte stark kritik från Ted Ligety. Den amerikanske stjärnan antydde att beslutet hade att göra med att superstjärnan Marcel Hirscher inte kom till start. 

”Konstigt att ställa in en tävling i Österrike när landets största stjärna är tillfälligt skadad. Det kanske är kasst väder, men när förbundets president säger att tävlingen kommer ställas in flera dagar i förväg så luktar det unket”, skrev han på Twitter. 

Svenska åkarna Matts Olsson och André Myhrer är inte lika konspiratoriskt lagda. 

– Jag och André skojade till och med om det på rummet innan det blev inställt, men det är aldrig något vi skulle tweeta ut och hoppa på österrikiska förbundet. Det var storm. Visst, Hirscher var inte med men det är inte bara Österrike som tar beslut. Hade de fått bestämma tror jag att de hade velat köra det där racet, säger Olsson.

”Någon gammal ulv som kommit på det”

Svenskarna reagerar dock mot att tävlingen inte ersätts och tänker nu protestera mot beslutet. 

– Det är någon konstig regel som jag hörde att man inte ersätter glaciärrace. Det är väl någon gammal ulv som kommit på det. Jag fattar ingenting av det egentligen, säger Olsson och fortsätter: 

– Vi åkare ska gå ihop och pusha för att vi vill ha ett race. Jag tror inte att vi kommer att lyckas. Det blir väl bara en namnlista som man lämnar in som ingen knappt tittar på. Jag tror inte att det blir något om de har bestämt att det inte ska bli det, men om man kan få bort den där dumma regeln i alla fall så att det inte är så i framtiden. 

Inte heller Myhrer tror att åkarna har speciellt stora chanser att få sin vilja igenom. 

– Vi har så få storslalomrace så det är tråkigt att det försvinner ett. Det är en chans som försvinner dels för att ta poäng men även prispengar och bonusar och allting. 

ARTIKELN HANDLAR OM