LHC sparkar tränare – hon tar över

Foto: PETER SKAUGVOLD, BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Slutspelet närmar sig – nu väljer Linköping att göra sig av med sin tränare.

Sportchefen och förra landslagsstjärnan Kim Martin Hasson tar nu plats i lagets nya tränartrio.

– Det blir kul att vara nära laget på ett annat sätt, säger 30-åringen till Sportbladet.

Finländske Martin Andler, 25, tog över guldjagande Linköping inför säsongen.

Men nu får tränaren lämna SDHL-laget, som har haft en svajig säsong. Anfallsstjärnan Jennifer Wakefield riktade stark kritik till det egna lagets spel i lokaltidningen Corren för några veckor sedan och enligt uppgifter till Sportbladet har han inte dragit jämnt med flera i laget.

Martin Andler går över till akademiverksamheten på herrsidan.

– Jag tror att det här passar båda parter. Han pluggar till tränare och det är en jättefördel att testa på både killar och tjejer för honom tror jag, säger Kim Martin Hasson till Sportbladet.

”Får tänka på att ta mer erfarna”

Var det för tidigt för honom att ta över damlaget? Han är bara 25 och mitt i utbildning som du säger?

– Ja, det är klart att det är tufft. Men jag tror att han har lärt sig jättemycket av den här erfarenheten. Sedan är det väl något vi får tänka på, att ta mer erfarna tränare.

I damlaget bildar nu Jonas Fors, sportchefen Kim Martin Hasson och förre lagkaptenen i laget, landslagsmeriterade Kristina Vikdahl, en ny tränartrio. Tanken är att Fors ska vara headcoach med stöd från Martin Martin Hasson och Vikdahl.

Inte jätteerfarna, alltså?

– Haha, nej precis vi har ingen jätteerfarenhet. Men vi tror på spelarna i det här läget. De är väldigt självgående när de är på det här spelhumöret.

”Förvånad”

Ja, för visst gav LHC:s tränarbyte en snabb effekt. 7–2-segern mot jumbon SDE igår följdes upp med en 7–0-seger mot Leksand idag.

– Det är klart att vi inte har ändrat så mycket. Men jag tycker att det syns att vi har bra energi, ett väldigt kreativt spel, tjejerna hade kul.

Hade de inte det innan?

– Jo, jo absolut. Men det är klart att spelarna påverkas i någon riktning när det blir en förändring i klubben. Det de visar i helgen är väldigt positivt. Sen får vi se om det är en engångsföreteelse eller om det fortsätter. Jag är förvånad att det blev så många mål!

Sex matcher återstår innan slutspelet och Linköping är tvåa bakom serieledande Luleå.

– Vi satsar på att komma tvåa (hemmaplansfördel i kvart- och semifinal) och hålla i den här bra känslan inför slutspelet. Där spelar det ingen roll hur det gått under säsongen, allt kan allt hända, säger Martin Hasson.