”Vi bor Lindsey Vonn-style”

1 av 6 | Foto: MATTIAS HARGIN
Herrarnas hotell.
SPORTBLADET

ZIANO DI FIEMME/WATLES. En VM-uppladdning kan se ut på olika sätt. 

Fråga bara storslalom- och slalomåkarna i det alpina landslaget. 

– Vi bor Lindsey-Vonn-style, säger Maria Pietilä Holmner. 

”Inte VM-klass”, konstaterar Mattias Hargin.

Strålande sol, god mat och bra förhållanden. Det har varit Sara Hector, Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmners vardag de senaste dagarna under uppladdningslägret i italienska Watles. 

– Vi bor Lindsey Vonn-style. Det är tur att jag inte betalar notan. Nej, men de tycker att det är kul att ha oss här, det är god mat och man känner sig hemma. Den här veckan innan är det viktigt att man kan slappna av och trivas, säger Pietilä Holmner. 

När André Myhrer, Mattias Hargin och Matts Olsson kom till sitt uppladdningsläger i italienska Ziano di Fiemme var det inte riktigt med samma entusiasm. 
– Jag vet inte hur det är att vara här... Jag är lite besviken. Det var väl ett bra hotell, men inte det bästa, säger Mattias Hargin med ett skratt.

”Inte toppbetyg”

Även herrarnas träningsbacke i Fassa di Fiemme lämnade mer att önska. Tur med vädret hade de inte heller under den första träningsdagen.

– Skönt att komma igång, men det är inte helt hundra i backen. Det är inte så likt det vi kommer att ha. När det är pistat så brister det lite och man kan inte ta i. Man fick träna lite mer balans och känsla, lite sådant jag behöver göra också. Men jag ger inte toppbetyg till förhållandena, säger Hargin.
På sin blogg utvecklar han sina tankar om uppladdningen och delar med sig av bilder från det glamourösa boendet.

”Om jag ska vara ärlig, kan ju inte alltid bara skriva att allt är frid och fröjd och träningen är bra jämt. För idag tycker jag inte den höll vad den borde om man ser att det är ett VM-pre-camp, samma gäller hotel.”, skriver Hargin och fortsätter: 

”Men jag skulle aldrig skriva om det om jag kände mig stressad över det hela, då skulle jag mörka mer. Så jag tar det med ro och är ganska nöjd ändå.”.

Herråkarna behöver inte misströsta länge. På söndag åker de vidare till St. Moritz och där väntar ett femstjärnigt hotell på åkarna. 

ARTIKELN HANDLAR OM