Kan tvingas lämna tillbaka alla skidor

”Kommer köra med dem även om hon måste köpa dem själv”

SPORTBLADET

Skidtillverkaren Fischer bryter sitt mångmiljonavtal med Therese Johaug.

Nu kan den dopningsdömda norskan också tvingas återlämna allt sitt material.

– Det här är något vi måste ta ställning till, säger Tanja Winterhalder, marknads- och pressansvarig för Fischer i Norden, till norska TV2.

Therese Johaug går enligt VG miste om miljonbelopp i och med att avtalet med Fischer efter dopningsdomen mot norskan nu bryts. Men avtalsbrottet kan även få konsekvenser för Johaugs omedelbara träningsmöjligheter.

”Viktigt att hon får bra skidor”

– Det som är viktigt är att hon har bra skidor när hon kommer tillbaka till världscupen. Fischer har lånat ut skidorna till Johaug och de kan ta tillbaka dem nu för att ge dem till någon annan, säger förre toppåkaren Odd-Björn Hjelmeset, numera expert hos norska TV2.

Hjelmeset tror samtidigt att det skulle vara svårt för Johaug att byta märke.

– Det är många som byter skidmärke hela tiden men Johaug har haft ett fantastiskt samarbete med Fischer hela livet. Att byta till ett annat märke tror jag blir svårt. Mest troligt ät att hon kommer åka på Fischer-skidor i OS även om hon måste köpa skidorna själv i en sportbutik.

Foto: TT

”Inte fått några signaler”

Johaugs manager Jörn Ernst säger till TV2 att teamet ännu ”inte fått några signaler” från Fischer om att norskans skidor ska återkallas. Tanja Winterhalder, marknads- och pressansvarig för Fischer i Norden, vill samtidigt inte föregå ett eventuellt beslut i frågan.

– Vi vill inte tala om framtiden just nu. Det här är något vi måste ta ställning till.