Efter domen – Pixbo överklagar beslutet

SPORTBLADET

Efter det omtalade ansiktsslaget mot Växjös Christopher Holmér stängdes Pixbos Linus Henriksson av i åtta matcher igår.

Nu väljer Pixbo och Henriksson att överklaga beslutet.

Det var i söndagens SSL-match mellan IBK Växjö och Pixbo Wallenstam som incidenten ägde rum. Hemmalagets Christopher Holmér fick Linus Henrikssons klubba slungad upp i ansiktet och blev liggande på planen. Efter en vecka med många diskussioner kom sedan domen från Svenska innebandyförbundets juridiska nämnd igår: Henriksson stängs av i åtta matcher.

Men beslutet var inte den sista vändan. I ett pressmeddelande skriver Pixbo att de tillsammans med Henriksson överklagar beslutet till Riksidrottsnämnden.

”Inte tagit hänsyn till all fakta”

– Efter att preliminärt studerat de videoupptagningar som finns av incidenten är vår analys att Juridiska Nämnden fattat ett felaktigt beslut där vi inte kan se att de tagit hänsyn till all fakta, säger Kalevi Pessi, elitsansvarig i Pixbo Wallenstams styrelse, i pressmeddelandet.

– Pixbo Wallenstam Innebandys styrelse har beslutat sig för att tillsammans med Linus överklaga beslutet. Vi kommer att tillhandahålla vår analys samt även ta hjälp av oberoende och utomstående specialister för att grundligt utreda frågan. Något som alla parter i detta kommer att tjäna på och även innebandyn i stort.

ARTIKELN HANDLAR OM