Allsvenskan i fotboll

C more håller inte med: ”Vi älskar allsvenskan”

Sportchefen i C more och TV4 svarar efter Marcus Leifbys krönika

Av: 

Ibraheem Alsalman

SPORTBLADET

Sportbladets krönikor Marcus Leifby jämförde C Mores allsvenska tv-sändningar med en ”död fisk”.

Erik Westberg, sportchef på TV4 gruppen och C more håller inte med.

– Vi lägger ner hjärta, själ och resurser i vad många upplever som en gedigen redaktionell bevakning av Allsvenskan över hela året, säger Westberg.

Under gårdagen publicerade Sportbladets Marcus Leifby en krönika som handlade om C mores allsvenska sändningar.

”Det finns en del att säga om C Mores nya sätt att bevaka allsvenskan i fotboll, så vi sammanfattar.

De har lämnat oss i sticket”, skrev Leifby bland annat och valde sedan att avsluta med:

Under tiden C More-profilerna semestrar och har det gott och bevakningen gått helt i stå får vi som följer allsvenskan i fotboll betala lika mycket pengar för en numera hårt bantad och rentav sumpig bevakning.

Det är ingenting annat än respektlöst”.

”Inte baserad på fakta”

Erik Westberg, sportchef på TV gruppen och C more säger att han inte håller med och menar att de lägger ner ”hjärta, själ och resurser i vad många upplever som en gedigen bevakning av allsvenskan hela året.”

– Jag tycker att Marcus Leifby är en kompetent journalist, men i gårdagens krönika gör han för generella antagande som inte är baserad på fakta. Under fyra omgångar i juli/augusti har vi inte möjlighet att rama in sändningarna med full studio utan följer samma planering som vi även gjort tidigare år i relation till vår övriga verksamhet, säger Westberg och fortsätter:

– Det har inget att göra med att vi lagt ner vår bevakning, att vi inte tar Allsvenskan på allvar. Tvärtom, vi älskar Allsvenskan och har till och med ökat vår redaktionella närvaro/bevakning mot förra året.

”Vill alltid ha bra inramning”

Förstår du att många reagerade på en utebliven studio i helgen? 

– Självklart förstår vi det. Vi vill alltid ha bra inramning om vi ser till vare enskild match, men vi måste ibland göra vissa redaktionella urval där vissa matcher inte får studio. Ser man till hela året tycker jag vi har en väldigt bra kontinuitet kring våra studiosändningar.

Erik Westberg fortsätter:

– Vi gör en redaktionell bedömning när vi lägger planeringen för alla våra rättigheter. Givet Fotbolls-VM förra året och i år och de har det blivit ett redaktionellt beslut att vi under 3-4 omgångar har mindre studio i juli/augusti då våra medarbetare har ett högt tryck. Det följer även användarbeteendet där färre konsumerar rörlig bild under sommaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: C Mores allsvenska tv-sändningar är som en död fisk

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Cmore