”Det var wrestling och inte skidskytte”

Är det skidskytte eller wrestling jag håller på med?

Den frågan ställde skidskyttestjärnan Dorothea Wierer sig själv efter nionde platsen i singel mixstafetten.

– Det var fem tjejer som stod på mina skidor samtidigt, säger Wierer.

Hon tar helikopter till träning och tävlingar för att undvika bilköer men i singel mixstafetten fick skidskyttevärldens största stjärna snällt ställa sig långt bak i startkön.

– Jag förstår inte varför de inte har fler än tre banor vid starten. Det är korkat för att alla vill fram samtidigt men det är omöjligt, säger Wierer.

”Det störde mig mycket i starten”

Startnumren i stafetten är baserade på hur länderna presterat tidigare i världscupen. För Dorothea, som redan tagit två VM-guld och ett silver på hemmaplan i Antholz, betydde det att hon och Lukas Hofer blev placerad på en 13:onde plats.

– Efter starten stod det fem tjejer på mina skidor. Det var wrestling och inte skidskytte, säger 29-åringen och rycker på axlarna som bara en italienska kan göra.

Du tycker inte att detta är en rolig tävling?

– Jo, den är rolig för att den är så snabb men det störde mig mycket i starten. Jag hamnade långt efter på första varvet, när jag kom in till skyttevallen var de andra nästan klara, säger Wierer.

Men att skidskyttestjärnan skulle vara trött efter två guldfester och fem körda distanser håller hon inte med om.

– Nej, kroppen kändes bra och jag tog igen hela tiden ute i spåret. Jag behövde chansa på vallen för att komma i fatt och då blev det för många bom. Men det är fortfarande medaljer kvar att jaga, säger Wierer med ett leende.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.