Basket

Guldhjälten petas från truppen till basket-EM

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Med en och en halv vecka kvar är truppen till basket-EM uttagen.

Bland annat får Umeås guldhjälte Abigail Asoro lämna.

– Nu ska laget finjusteras, trimmas lite ytterligare och skapa en vi-känsla som ska bära oss i mästerskapet, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Nästa vecka inleds basket-EM i Lettland och Slovenien. Sverige, som missade mästerskapet senast, ställs mot Frankrike, Montenegro och Tjeckien i gruppen. 

Nu är truppen uttagen. Det blir Abigail Asoro, Paulina Hersler, Matilda Claesson, Cajsa Uhrström och Fanny Wadling som inte får plats. 

Men i truppen finns dock Regan Magarity som draftades av WNBA-laget Connecticut Suns. 

22-åringen fick ingen plats i laget och anslöt till landslaget under förra lägret och visade direkt vad hon går för efter att ha gjort 14 poäng och tagit 7 returer i debuten mot Slovenien.

Hälften debutanter

Amanda Zahui finns även med i truppen, men hon ansluter inte till laget förrän till veckan eftersom hon just nu gör stor succé i WNBA-laget New York Liberty. 

– Det första veckorna tillsammans hade målsättningen att både förbereda laget för EuroBasket, men också få fram den grupp på 12 spelare som ska försvara Sveriges färger. Vi har lagt ner tid på träningar, matcher och tid att svetsas samman som grupp, och nu har vi tagit ut de 12 spelarna, säger förbundskapten Francois Gomez i ett pressmeddelande. 

Hälften av spelarna i truppen (Amanda Zahui, Fahriya Abdi, Ellen Nyström, Regan Magarity, Kalis Loyd och Klara Lundquist) är debutanter, medan tvillingarna Frida och Elin Eldebrink, Louice Halvarsson och Danielle Hamilton Carter gjort två mästerskap. 

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa veckans toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Hemligheterna om svenska EM-spelarna i basket

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket

Basketligan dam

Amanda Zahui

Louice Halvarsson

Danielle Hamilton Carter

Elin Eldebrink