”Vi får se i dagarna hur det blir”

Seger för AIK mot Helsingborg - men stannar målskytten?

avAnna Andersson, Emil Carlsvärd

Publicerad:
Uppdaterad:

Första matchen som kapten avslutades med en seger.

Och ett mål.

Men stannar Anton Saletros i allsvenskan?

– Jag är en enkel man, inte alls dyr, säger han.

Saletros lånades ut till AIK av ryska Rostov inför säsongen och kontraktet går ut den 31 juli.

Vad som händer sedan kan 23-åringen inte svara på.

– Ibland får man påminna sig själv om att det enda man kan påverka är det man gör för dagen, säger Saletros till Fotbollskanalen.

Och det gjorde han under det allsvenska mötet mot Helsingborg hemma på Friends. Han inledde med att slå en bra frispark och i den 29 minuten kom ledningsmålet sedan han spelat vägg med Chinedu Obasi.

– Jag vet ju att Obasi är en fantastisk spelare så det är bara att ge honom bollen och fortsätta löpningen så får man tillbaka den på rätt ställe, säger Adam Saletros till C More.

Säker seger för AIK

Obasi spelade tillbaka bollen mellan benen på HIF:s Andreas Granqvist, Saletros tog emot den och höll undan för den jagande backen Adam Eriksson innan han slog in bollen till höger om Helsingborgs nye målvakt Anders Lindegaard.

– Jag kände att jag hade ett bättre läge att göra mål än att lägga mig ner, förklarar han efter säsongens första allsvenska mål.

– Jag ville göra mål och jag vart inte uppskriven som första straffskytt så...

I den andra halvleken fortsatte AIK att kontrollera matchen och efter lite mer än tio minuter slog Obasi en mycket fin passning fram till Kolbeinn Sigthórsson, men islänningen lyckades inte överlista Lindegaard i Helsingborgs mål. I den 80:e minuten kom sedan nästa mål för AIK då Obasi själv slog in 2–0 efter en passning från Henok Goitom.

– För oss var det en dag på jobbet, det viktiga var att vi tog tre poäng och vi hade chanser att döda matchen i första halvlek. När vi väl slog in det andra målet så kändes det som om matchen var över, säger Goitom.

– Det känns bra, det skönt att en dag när saker och ting inte klaffar riktigt så gör vi ändå två mål framåt och släpper inte in något bakåt. Är detta vår lägsta nivå så är vi i bra form.

AIK har nu tagit tre raka vinster i allsvenskan och är fortsatt tvåa i mästerskapet, en poäng efter Malmö FF som möter Sirius hemma på Malmö Stadion i morgon, söndag.

”Inte alls dyr”

Efter matchen berättade Anton Saletros att det var en ”speciell känsla” att göra mål i första matchen som lagkapten – men han vet dock inte hur sin egen framtiden ser ut.

– Faktiskt exakt ingenting nytt sedan i onsdags. Vi får se de nästa dagarna hur det blir.

Vad vill du själv då?

– Vi får se, vi får se vad det blir. Vad jag vill är väl en sak, vad någon annan vill är en annan sak. Men vi får se hur det blir.

Är du dyr nu eller?

– Nej. Jag är en enkel man, inte alls dyr, säger han och småskrattar.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM