X-games

Thorgren fixade pallplats med hjälp av Uggla

Av: 

TT

Sven Thorgren på sin snowboard i Schweiz tidigare i januari.
Sven Thorgren på sin snowboard i Schweiz tidigare i januari.

SPORTBLADET

Ett fint medaljläge i slopestylefinalen blev till slut en femteplats för Sven Thorgren i X-games i Aspen. Då laddade han om med Magnus Uggla – och fixade en tredjeplats i big-airfinalen.

"Det känns riktigt nice", säger han i ett uttalande.

Thorgrens lördag började med finalen i slopestyle. Där låg han på förstplats efter det inledande åket, men puttades ner till andra plats efter andra åket. När det var Thorgrens tur att för tredje gången ge sig ut för banan hade han passerats av ytterligare tre åkare och behövde göra ett toppåk för att ta sig tillbaka till medaljplatserna.

Det lyckades han inte med – det blev en femteplats.

För att ladda om lyssnade Thorgren på en klassisk Magnus Uggla-låt från 1978. I ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet förklarar han:

"Jag brukar lyssna på Magnus Uggla med ”Vittring”. Du vet, allting som jag vill kan jag göra aa aa aa."

"Tufft idag"

Den efterföljande big air-finalen fick motsatt utveckling för Thorgren, som började sämre för att sedan klättra i resultatlistan ju längre tävlingen pågick.

Till slut blev det en tredjeplats och en bronspeng.

"Det känns riktigt nice, det var tufft i dag att hitta energi efter att det inte gick som jag ville på slopestylen", säger Thorgren i ett pressmeddelande, och fortsätter: "I slutet kände jag mig väldigt självsäker. Jag försökte att inte stressa upp mig fast jag låg rätt långt ner i placering, eftersom jag visste vad jag skulle göra".

Parrot vann

Två kanadensiska legendarer gjorde upp om guldet i tävlingen.

Max Parrot, som tvingades på grund av behandling mot cancer tvingades avstå fjolårssäsongen, vann före Mark McMorris. För Parrot var det det sjunde guldet i X-games, och totalt elfte medaljen. Det är ingenting mot McMorris, som i och med silvermedaljen tangerade Shaun Whites rekord på 18 medaljer i X-games.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

SLUTBETYG: Över 100 svenskar – de var bäst

ÄMNEN I ARTIKELN

X-games

Sven Thorgren

Slopestyle