21-åriga Emma Ribom knäckte Frida Karlsson

Världscupen är över men Frida Karlsson fortsätter att tävla.

I sprinten i Gällivare förlorade vår nya skidstjärna spurten mot 21-åriga Emma Ribom.

– Fantastiskt kul, säger Ribom till Expressen.

Volkswagen Tour är en tredelad skidtävling som arrangeras i Gällivare efter världscupens avslutning. I årets upplaga ställer bland annat Frida Karlsson och Ebba Andersson upp.

I den inledande sprinten tog sig Karlsson till final, men där lyckades hon inte skaka av sig mindre kända Emma Ribom från Piteå Elit. På upploppet hade Ribom fördel av att köra utan fästvalla och stakade ifrån den tämligen nyblivna världsmästaren.

”Jag hade en fördel”

– Fantastiskt kul. Jag fokuserade bara på mitt och försökte sätta stakningen och det tycker jag att jag lyckades bra med, säger Ribom till Expressen och läggger till:

– Frida är jättestark. Hon har imponerat hela säsongen och jag försökte bara ligga med i backen upp där jag hade blanka skidor och hade en fördel. Det är klart det är jättekul. Jag har känt mig stark hela dagen.

Marcus Grate vann herrsprinten. Tävlingarna fortsätter på lördag med tremil för damer och femmil för herrar. De loppen har SM-status.

Emma Ribom.
Emma Ribom.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.