”Kan inte förneka mitt misstag”

Han firade segern.

Med en nazihälsning.

”Det är oacceptabelt”, skriver Ryan Christenson.

En av MLB-laget Oakland Athletics tränare, Ryan Christenson, har tvingats be om ursäkt efter vinsten mot Texas Rangers. Tv-kamerorna fångade hur han sträckte ut högerarmen i en nazihälsning när spelare rörde sig mot bänken för att armbågshälsa på sina lagkollegor.

Liam Hendriks rättade till Christensons arm, 46-åringen såg ut att skratta åt det han precis gjort innan han gjorde hälsningen på nytt.

”Det var en stötande hälsning, jag gjorde ett misstag, och det kan jag inte förneka. Min gest resulterade oavsiktligt i en rasistisk och hemsk hälsning som jag inte tror på. Det är oacceptabelt”, skriver Ryan Christenson på Twitter.

”Oerhört stötande”

Även basebollklubben Oakland A’s ber om ursäkt för händelsen.

”Detta är oerhört stötande, särskilt i dessa tider när vi och många andra försöker ta itu med ojämlikheter i vårt land”, skriver klubben i ett uttalande.

Den här säsongen har Oakland Athletics spelat tretton matcher hittills, vunnit nio och förlorat fyra, och leder sin division American League West.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN