Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnans nya rekordlön: 1,3 miljarder

Quarterbacken blir bäste betald genom tiderna

Av: Johan Kingfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är avtalet som krossar alla rekord i NFL.

Stjärnan Jared Goff skriver ett nytt fyraårskontrakt som ger honom otroliga 1, 3 miljarder kronor – i och med det blir han bäst betald någonsin.

– Vi vill att han ska vara en Ram i en lång tid framöver, sade lagets general manager Les Snead.

Det nya kontraktet börjar gälla om två år och i och med det passerar Goff, som valdes som etta i draften 2016, Philadelphias stjärna Carson Wentz och blir bäst betald i hela NFL. Årslönen landar på cirka 330 miljoner kronor.

Med den årslönen placerar han sig på fjärdeplats i NFL-löneliga, som toppas av Seattles Seahwaks quarterback Russel Wilson. Men han får en garanterad lö på över en miljard kronor, vilket ingen annan spelare har fått tidigare.

Sean McVay och Jared Goff
Foto: John Bazemore / TT NYHETSBYRÅN
Sean McVay och Jared Goff

Jared Goffs karriär började annars skakigt med en svag rookiesäsong under tränaren Jeff Fischer. Men efter att Los Angeles Rams sparkade Fischer och anställde hyllade coachen Sean McVay har Goff utvecklats till en storstjärna i ligan och ledde förra säsongen laget till Super Bowl.

”Intresserad av att vinna matcher”

Under försäsongen, ligan startar på torsdag natt, fick Goff frågan om hur viktigt det var att bli belönad med ett nytt kontrakt.

– Jag är intresserad av att vinna matcher, och om det ger oss en större chans är jag för det, sade han då.

Los Angeles Rams, som inleder ligaspelet med match mot Carolina Panthers på söndag, är en av favoriterna i årets NFL och nu har de sin quarterback under kontrakt flera år framöver.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TT NYHETSBYRÅN
Jared Goff
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: