Tennis

Williams dominerade mot Sjarapova

Av: 

TT

Serena Williams är vidare.
Serena Williams är vidare.

SPORTBLADET

Serena Williams hade inga större problem att ta sig vidare i grand slam-mästarmötet mot Maria Sjarapova. Det var Williams 19:e seger i rad mot ryskan.

– Varje gång jag möter henne lyckas jag få fram min bästa tennis, säger Williams.

Den första riktiga publikmatchen i årets upplaga av US Open bjöd inte på någon större spänning. Amerikanskan Serena Williams, rankad åtta, besegrade Maria Sjarapova med 6–1, 6–1. På strax under en timme var mötet över.

När det stod klart att det var Sjarapova som stod för motståndet i den inledande omgången har Serena Williams sett till att träna intensivt och målinriktat.

– Hon är en så bra spelare. När du möter henne måste du vara superfokuserad, säger Williams i eftermatchintervjun på planen.

Matchen, den första mellan de båda mångfaldiga grand slam-mästarna på amerikansk mark, hade haussats rejält, men 87-rankade Sjarapova har haft en tuff säsong med flera skador.

"Kroppen är bra"

Det har också förekommit frågetecken kring Williams skadeläge, men giganten – i jakt på sin sjunde US Open-titel – visade att hon är att räkna med.

– Kroppen är bra. Jag känner mig bra. Min rygg är mycket bättre så det känns spännande. Det här kommer att bli roligt, sade Williams efter matchen.

Serena Williams kommer att möta en annan amerikan, wildcardet Catherine McNally, i andra omgången.

Tidigare under kvällen tog sig även den äldre Williamssystern Venus förbi första rundan genom att besegra kinesiskan Zheng Saisai med 6–1, 6–0.

Federer illa ute

Världstrean Roger Federer fick en kalldusch till start på turneringen när 190-rankade indiern Sumit Nagal vann det inledande setet med 6–4.

Det blev dock ingen skrällseger, utan den schweiziske världsstjärnan samlade sig, och vann de följande tre seten med 6–1, 6–2 och 6–4.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

De kommer dominera framtidens tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis

US Open i tennis

Serena Williams

Maria Sjarapova