Nick Kyrgios

Kyrgios utbrott: ”Domaren vill rigga matchen”

Av: 

Emil Eiman Roslund

SPORTBLADET

Anklagade domaren i sin match.

Hånade en annan domare på banan bredvid.

En helt vanlig första omgång i en ATP-turnering med Nick Kyrgios.

Nick Kyrgios har en tendens att kasta ur sig saker, med både händer och mun.

Nu har John McEn... nej, Kyrgios blivit vansinnig igen.

I ATP-turneringen som avgörs i London, ett genrep inför Wimbledon som också spelas på gräs, vann Kyrgios mot spanjoren Roberto Carballes Baena med 2–0 i set, 7–6, 6–3 i första omgången. Men trots segern var australiensaren långt ifrån nöjd.

Kyrgios klagade ordentligt på huvuddomaren Fergus Murphy efter en missad setboll i första set, eftersom Kyrgios tyckte att det skulle varit dubbelfel i Carballes serve.

”Jag vill inte spela, nu går jag”

– Serven kunde inte varit mer ut. Vad håller du på med? Jag tänker inte ge 100 procent när en linjedomare försöker rigga matchen. Jag vill inte spela, nu går jag, sade Kyrgios.

Han tilldelades en varning för osportsligt beteende. Men sedan stod inte 39:an i världen för sitt ord utan fortsatte spela, och behöll samma attityd mot domarna.

”Din hatt ser löjlig ut”

Den här gången var det däremot mot en annan. Under andra set började han titta på Gilles Simon och Kevin Andersons match som avgjordes på banan bredvid och på andra sidan stängslet, i samma veva hånade han en linjedomares val av huvudbonad.

– Det är ett skämt. Din hatt ser löjlig ut, det är ju inte ens soligt.

Åkte ut i åttondel

Senare under torsdagskvällen åkte Kyrgios ut i åttondelsfinal, 18-årige kanadensaren Felix Auger-Aliassime vann med 2–1 (6–7, 7–6, 7–5) i set mot Kyrgios. Auger-Aliassime möter nu världssexan Stefanos Tsitsipas i kvartsfinal.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nick Kyrgios

Tennis