Falsterbo Horse Show

Springsteen visade klass i Falsterbo

avKarin Moberg Granström

Foto: BILDBYRÅN

FALSTERBO. Världskändisen knep topplaceringen.

Ingen kunde slå ”Bossens” dotter.

Sverige fick nöja sig med en sjundeplats. 

Med Bruce ”The Boss” Springsteen som pappa har Jessica Springsteen länge varit en snackis. Men på tävlingsbanorna snackas det inte längre om kändispappan, utan om Jessica Springsteens ryttarskicklighet. 

Det här är första året på Falsterbo Horse Show för Springsteen och hon är här för att visa framfötterna. Med dryga sekunden som marginal knep hon segern i torsdagens Grand Prix-kval. Schweiziske Beat Mandli slutade som tvåa och holländske Harrie Smolders som trea. 

Med en riktigt stabil runda som dessutom var snabbast visade Springsteen och hennes häst Volage du val Henry att de är ett ekipage att räkna med. 

– Det här är en toppen tävling och min häst var fantastisk, sade en glad men fåordig Springsteen efter segern. 

RGB bäste svensk

Under torsdagen började det hetta till på riktigt under Falsterbotävlingarna. Elva svenska ryttare kom till start i tidshoppningen och slogs om de åtråvärda platserna till fredagens Longines Grand Prix of Falsterbo. Vissa var redan direktkvalificerade men för andra gällde det att leverera för att få komma till start i fredagens klass. 

Sverige fick en bra inledning med en felfri ritt av den relativt okända ryttaren Hannah Åkerblom. Ytterligare fyra svenskar red felfritt. Rolf-Göran Bengtsson och Linda Heed knep varsin placering - en sjunde, respektive niondeplats. Fredrik Jönsson slutade som första utanför placering. 

Svensk utesluten

Banan, som ritats av tyskduon Frank Rothenberger och Christian Wiegand, bjöd inte på några större överraskningar. Det var bara ett ekipage som inte tog sig i mål. 

Besvikelsen var stor när Irma Karlsson fick lämna banan efter en uteslutning. Hennes häst ville inte hoppa tredje hindret och efter två stopp på oxen tog rundan slut. 

Startlistan för fredagens Grand Prix är inte klar i skrivande stund, men fler direktkvalificerade svenskar kommer tillkomma. 

ARTIKELN HANDLAR OM