Nytt bränsle ska ge Red Bull segern i Japan GP

Marko i Red Bull och Vettel som kör för Ferrari.
Marko i Red Bull och Vettel som kör för Ferrari.

Red Bull har tagit två segrar. Den tredje ska komma i Japan.

Tack vare nytt bränsle.

– Målet är definitivt att vinna, säger Helmut Marko.

Red Bulls motorsportkonsulent har hela säsongen pratat om att teamet ska vinna fem lopp i år, två segrar tog Max Verstappen i somras och under hösten har stallet, som kör med motorer från Honda, gjort ett flertal motorbyten.

Det senaste i Ryssland.

Allt för att vara redo till Hondas hemmabana - Japans GP på Suzuka.

– VI har en ny motor och nytt bränsle på Suzuka, målet är definitivt att vinna, säger Marko.

Samtliga förare fick den fjärde specifikationen av motorn i Ryssland för två veckor senast och bensinpartnern ExxonMobil levererar ett nytt bränsle till helgens deltävling för att Red Bulls Max Verstappen och Alex Albon ska kunna konkurrera med Ferrari på de långa rakorna i den tredje sektorn.

– Varje uppdatering som Honda har levererat har gett oss bättre fart. De har levererat det som de lovat oss, säger Marko.

– Vi kommer närmare toppen.

Nytt bränsle ska ge Red Bull segern i Japans GP

Efter sommaruppehållet har Ferrari vunnit de tre inledande loppen medan Mercedes och den regerande mästaren Lewis Hamilton vann i Ryssland senast Nu väntar en bana där Mercedes dominerat sedan 2014, men det är Hondas hemmabana och om Red Bull ska klara målsättningen att ta fem segrar under 2019 är det god tid att leverera.

– En vinst har högsta prioritet. Det vore verkligen en höjdpunkt att vinna på Suzuka, det är en bana som passar Max, säger Marko.

F1 rustar nu för den tyfon som väntas slå mot Japan och Suzuka under lördagen, därför har den tredje träningen strukits och kvalet flyttats fram till natten till söndag.

F1-bloggen med Vettels erkännande och en eventuell pole för Bottas

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.