”Vill vara högst upp på pallen i vinter”

Världens bästa åkare har tackat för sig.

Nu hoppas Matts Olsson kunna ta nästa steg.

– Jag vill gärna vara högst upp på pallen i vinter, säger storslalomspecialisten. 

Marcel Hirscher har dominerat alpinvärlden de senaste åren. Men i början av september meddelade 30-åringen att han lägger skidorna på hyllan.

– Det känns lite ledsamt. Men ser man till det statistiska så oj vad det kanske öppnar upp sig.  säger Matts Olsson.

”Är inte en cupkandidat”

Hirscher har prenumererat på pallplatser, och framför allt segrar, de senaste åren. Dessutom har han tagit hem storslalomcupen åtta år i rad.

Olsson, som gjort flera topp tio-resultat de senaste säsongerna, tror dock inte att han kan ta över tronen. 

– Rent resultatmässigt och om man hoppas på en utveckling kan man säkert argumentera för det skulle vara möjligt. Men så stort självförtroende har jag inte att jag vill utse mig till en utmanare. Jag hoppas kunna ge mig själv många lägen, men nej, jag är inte en cupkandidat, säger han och fortsätter: 

– Jag hoppas kunna ta några pallplatser, men jag vill gärna också vara högst upp på pallen.

”Kan bli lite less”

Olsson var själv inte säker på om han skulle fortsätta karriären efter förra säsongen. Men efter att ha fått mer uppbackning från förbundet bestämde han sig för att köra ett år till.

Ett beslut han inte ångrar, än så länge. 

– Det har gått ganska smidigt att ta sig igenom försäsongen. Vi har haft ganska mycket bra väder som har hjälpt till. Men de dagarna då det går sämre i backen kan jag bli lite less. 

Inför storslalompremiären i Sölden har Olsson testat en hel del nytt material och känner äntligen att han börjar hitta rätt. 

Men premiärnerverna finns alltid där.

– Det känns som vanligt. Det är säkert inte omöjligt att prestera något jag kan vara nöjd med på söndag. Jag känner mig mer och mer bekväm och har ändå lite självförtroende, men det är ändå ganska mycket osäkerhet, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.