Svensken mästare efter brutal knock

Succén: Kadestam blir världsmästare

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Sverige har fått en världsmästare i MMA.

Zebaztian Kadestam, 28, besegrade amerikanen Tyler McGuire med en brutal knock och tog därmed över det vakanta welterviktsbältet.

Kadestam är inne på sitt tionde år som MMA-fajter.

Inför den här säsongen berättade han att han siktar på att få sitt stora genombrott.

– Kroppen känns jättebra och jag tror verkligen att jag kan slå igenom stort det här året. Det har varit en lång uppbyggnad men nu kan det börja hända grejer på riktigt. Min plan är att ta mig till toppen och jag vill vinna allting det här året, sa han i en intervju med Uppsalatidningen.

Brutal knock

Nu har han tagit karriärens största seger.

På galan One Championship: Warriors Dream i Indonesiens huvudstad Jakarta slog han den tidigare obesegrade amerikanen Tyler McGuire med en brutal knock i den femte ronden.

Kadestam, eller ”The Bandit” som han kallas, fick först in en stenhård högerkrok, sedan följde han upp attacken med att sätta ett kraftfull knä i McGuires ansikte, varpå domaren bröt matchen.

Blir världsmästare

Därmed tog Kadestam över welterviktsbältet, som varit vakant sedan förre mästaren Ben Askren lämnat organisationen (ONE FC).

Enligt sajten mmanytt.se är Kadestam den förste svensken någonsin att ta hem en titel i en av världens största MMA-organisationer.

Idrottarna som tjänar mest 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Kampsport

MMA