Fotboll

AIK:s sportchef blir tränare åt sin blivande fru

Björn Wesströms löfte: Jag ska se till att bröllopet blir av

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

Björn Wesström, sportchefen bakom AIK:s guldbygge, gör comeback som tränare.

2019 ska han träna sin blivande fru Cassandra Sall, 26, i Ursvik IK.

– Jag tänker göra min käresta till lagkapten, ge henne nummer 10 och se till att hon får slå alla frisparkar. Vi får se det som en del av familjetiden, säger 46-åringen.

Björn Wesström har blivit något av en symbol för AIK. Han har spelat pojklagsfotboll för klubben, engagerade sig 1997 som tränare i P86-laget och har sedan 1999 varit anställd i olika roller.

I november 2008, efter en kaosartad höst, utsågs han till sportchef och tog över A-laget tillsammans med Mikael Stahre, som ersatte Rikard Norling på tränarposten.

Vann SM-guld direkt

Den relativt oprövade duon ledde sensationellt AIK till SM-guld och nu, efter segern mot Kalmar, kan 46-åringen titulera sig svensk mästare på nytt.

Under festligheterna på Guldfågeln arena fick mannen bakom Alexander Isak-försäljningen betalt för alla arbetstimmar han lagt ner för att AIK skulle få ett nytt guldlag.

– Att vara sportchef på elitnivå är, oavsett idrott och klubb, en livsstil. Den kostar familjen tid, den kostar det sociala livet tid, den kostar egentid. Så länge man väljer att vara i den här rollen är det priset man får betala, säger Björn Wesström.

Cassandra Sall och Björn Wesström.

Lever med AIK-spelare

Han bor knappt tre kilometer från Friends arena och är sambo med Cassandra Sall, 26. Hon har ett förflutet som spelare i Gnaget och jobbar inom AIK:s organisation, men det var långt utanför arbetsmiljön det sa klick.

De träffades i en krogkö och sedan händer möttes har de inte släppt greppet om varandra.

– Det var en blixtförälskelse och jag såg den inte komma. Verkligen inte, men det gjorde den. Den tog mig och håller mig i ett så fast grepp att jag aldrig kommer komma ur det. Det är helt galet, men så känner jag varje dag. Det är en fantastisk känsla och ger mig extremt mycket energi. Jag jobbar för att betala tillbaka så gott jag kan, säger Wesström.

Pappa till fyra barn

Paret har i dag två barn ihop, treåriga sonen Lex och dottern Adele, som föddes i våras. Björn har dessutom två söner från ett tidigare förhållande, Arwid, 13, och Ivan, 9.

– Jag har två passioner i livet och nummer ett är min fantastiska blivande fru och mina fyra barn. Det är det som är min källa till energi, min katalysator, mitt filter, mitt allt. Utan dem hade jag inte varit häften så bra på jobbet. Cassandra är arkitekten bakom hela trygghetspaketet. Hon är fantastisk på att fånga upp mig och putta mig i rätt riktning, ge mig energi och utveckla mina svaga sidor.

Är bröllopet planerat?

– Nej. Det är bara att ta ansvar av herr Wesström och ta tag i det, om jag menar allvar med det jag säger. Det kanske kan tyckas märkligt men nu dyker ju tillfället upp så jag kan väl säga det på det här sättet: Jag kommer ta ansvar för det och se till att det blir av. Vi har pratat om det länge men inte riktigt hittat formen för det och jag har inte gjort vad jag kan för att det verkligen ska bli av. Det är bara att ta ansvar.

Ska ni gifta er på Friends?

– Ha, ha, ha. På Friends kommer det inte bli. Det är jag helt säker på.

Det finns alltså mer romantiska platser?

– Ja, i alla fall för oss. Absolut.

Kan man vara sportchef i AIK och samtidigt en bra sambo och pappa?

– Nej, tyvärr tullar man alltid på ett av områdena. Det är en balansgång varje dag som jag på något sätt känner att jag misslyckas med. Förhoppningsvis blir man bättre och bättre på att prioritera, selektera, delegera och organisera men jag har tyvärr inte ens tron på att jag kommer bli fulländad. Precis som jag får leva med andras fel och brister får de älska mig för den jag är, vilket jag tror att de gör.

”En del av familjetiden”

Björn Wesström gjorde 2010, när Stahre tog över grekiska Panionios, ett inhopp som chefstränare. Nästa år ska han coacha igen – för att få kvalitetstid med Cassandra.

Wesström ingår i lagledningen för Ursvik IK, som ska spela i division 5.

– Jag tänker göra min käresta till lagkapten, ge henne nummer 10 och se till att hon får slå alla frisparkar. Vi får se det som en del av familjetiden, säger han.

BESTÄLL AIK:s GULDBIBEL – 100 sidor om mästarlaget

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Läkarna gjorde så många fel att det inte går att förstå”

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Björn Wesström

AIK

AIK Fotboll