Berättar om olyckan: Kläbo tryckte på gasen

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Passageraren om påkörningen: Rädda att något skulle hända med barnet

Johannes Kläbo har förlorat körkortet och ska i vår upp i rätten i Norge efter trafikolyckan i december.

Nu berättar passageraren i bilen skidstjärnan körde på för första gången om olyckan.

– Vi vill att historien som kommer ut nu ska vara korrekt, säger den 35-årige passageraren till VG.

Johannes Kläbo fortsätter att dominera skidcirkusen men har också skapat negativa rubriker under vintern. Nu ger personerna i den påkörda bilen för första gången sin version om den uppmärksammade trafikolyckan i december.

”Tryckte på gasen istället för bromsen”

För VG berättar passageraren hur han och hans gravida fru blev påkörda bakifrån av Kläbo när de stannat vid ett övergångsställe i närheten av en skola i Trondheim för att släppa över en tolvårig flicka.

– Allt gick väldigt fort. Det första vi tänkte på var att min sambo är gravid. Det är ingen bra idé att hamna i en trafikolycka när du är gravid. Vi var rädda att något kunde ha hänt med barnet, säger passageraren vars gravida sambo körde bilen.

Som tur var klarade sig både kvinnan och barnet undan olyckan oskadda. Den tolvåriga flickan fick en smäll på benet samtidigt som passageraren själv skadade ryggen. 35-åringen säger till VG att han varit sjukskriven sedan olyckan men nu är tillbaka i arbete igen.

Enligt VG kom Kläbo snabbt fram till bilen efter kollisionen och tog på sig hela skulden för olyckan. 22-åringens förklaring är att han råkade trycka på gasen istället för bromsen.

”Sker dagligen”

Passageraren och hans gravida sambo förklarar för VG att det var först senare som de förstod att det var Johannes Kläbo som kört på dem. De är också tydliga med att de vill ge skidstjärnan beröm för att han hela tiden varit ärlig och tagit sitt ansvar.

– Vi vill att historien som kommer ut nu ska vara korrekt. På det sättet kan vi undvika spekulationer och det är bra både för honom och oss. Han måste ju går upp i rätten och då kommer det bli nya skriverier om saken. Sådana här olyckor sker dagligen och varför det hände oss kan bara han svara på, säger 35-åringen.

Johannes Kläbos pappa tillika manager Håkon säger till VG att de inte vill ge några kommentarer utan förhåller sig till den pågående rättsprocessen. Polisen anser enligt VG att händelsen är för allvarlig för att skrivas av med ett strafföreläggande och en rättegång är därför inplanerad till våren.

1 av 2 | Foto: KRISTER SORBO/VG

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM