Honda jagar Stoner

SPORTBLADET

Stallet intresserar sig för
den australiske mästaren

Foto: Enligt uppgifter har Ducatiföraren Casey Stoner börjat förhandla med Honda om en övergång.

Den före detta världsmästaren i MotoGP är enligt uppgifter från den italienska webbplatsen, moto.it, mycket intressant för Honda. Mannen bakom detta är Livio Suppo som lämnade Stoners team Ducati förra säsongen för att bli marknadschef hos Honda.

Enligt uppgifter till webbplatsen inleddes samtalen mellan Casey Stoner och Honda i måndagskväll, i samband med testerna i Jerez.

Rykten om Rossi och Ducati

Detta skulle kunna öppna transfermarknaden, för italienarna vill gärna se ”sin” Valentino Rossi hos Ducati och det har ryktats om att han är på väg dit.

– Jag kan inte föreställa mig att jag skulle trivas bättre någon annanstans än hos Yamaha. Självklart är det säkert trevligt att köra för Ducati, det är ett italienskt märke och fansen skulle bli överlyckliga. Men när det gäller sådana beslut så är det inte bara känslan som räknas, säger Rossi enligt Motorsport total.

– Man måste alltid tänka på att man måste kunna samarbeta med teamet. Vi får se.

Den regerande mästaren kör nu för Yamaha där han är teamkompis med VM-ledande Jorge Lorenzo, tvåa 2009, och han har redan sagt att Yamaha bara har plats för en av dem i framtiden. Lorenzo har sagt att han gärna vill stanna i teamet och flyttar Rossi på sig kanske det finns plats för Lorenzos landsman Dani Pedrosa.

Men detta är naturligtvis bara rykten och spekulationer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport