En het match i STCC

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Göransson och Dahlgren slåss om två titlar

Richard Göransson, till vänster, toppar STCC, medan Robert Dahlgren leder det skandinaviska mästerskapet.
Foto: Mediaempire
Richard Göransson, till vänster, toppar STCC, medan Robert Dahlgren leder det skandinaviska mästerskapet.

Robert Dahlgren har ledningen i den skandinaviska cupen, medan Richard Göransson har kopplat greppet om STCC-bucklan. I helgens race på Knutstorp väntas en het fajt om poängen och de två titlarna.

Det börjar dra ihop sig, två deltävlingar återstår av STCC-mästerskapet, och så här är läget inför säsongsavslutningen.

Göransson toppar

Richard Göransson toppar tabellen med 220 poäng, före Robert Dahlgren som har 203. Trea i tabellen är Fredrik Ekblom med 176 poäng.

Årets komet Dick Sahlén hade läge på pallplats, men ett mediokert resultat senast på Jyllandsringen har gjort att Sahlén nu är femma med 130 poäng. Svårare att nå pallen, men inte omöjligt.

– Det var första motgången i år. Det beror på att jag inte vara på topp och kvalade alldeles för dåligt. Det bäddade för att starta långt bak och hamna i onödiga situationer, analyserade Sahlén på sin webbplats efter racet på Jyllandsringen.

Till helgens race på Knutstorp kommer Biogasteamet återigen med tre bilar. Johan Kristoffersson får chansen igen och den här gången har teamet betydligt lättare bilar än senast i Danmark.

– Det innebär helt andra förutsättningar än på Jyllandsringen. Vi kommer att vara mer konkurrenskraftiga och har ambitionen att fightas i toppen, säger teamchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Senast STCC-förarna körde på Knutstorp i våras så vann Richard Göransson ett race och var trea i det andra. Värste konkurrenten Robert Dahlgren var dubbeltvåa på Knutstorp i våras.

Men Göranssons självförtroende är på topp efter den lyckade helgen på Jyllandsringen.

– Vi gjorde vår bästa helg hittills i år både räknat i fart och antal poäng. Vi tog chansen när det behövdes och det här är perfekt att ha med oss till Knutstorp, skriver Göransson på sin webbplats.

Även teamchefen Dick Jönsson-Wigroth var nöjd.

– Vi var bäst när det behövdes och nu kan vi väl kosta på oss att vara lite kaxiga, säger han i ett uttalande.

Dahlgren i topp

Men Polestar-teamet har knappast gett upp kampen om titeln. Dahlgren är segersugen och har presterat bra på Knutstorp förr. Och förra året tog stallet hem titlarna både i förar- och märkesmästerskapen på Mantorp. Både Knutstorp och Mantorp tycks passa Volvoförarna, vilket gör de två tävlingarna mycket spännande. Dahlgren har dessutom chans att bli mästare redan på Knutstorp. Då körs nämligen den sista deltävlingen i det svensk-danska mästerskapet Scandinavian Touring Car Cup.

Här leder Dahlgren, han har 86 poäng, medan Richard Göransson är tvåa på 80 och Robeert Schlünssen är trea med 65 poäng.

Det lär bli en het fajt om poängen och titlarna, tipset är att Göransson och Dahlgren åker hem med varsin buckla när loppen på Knutstorp och Mantorp är över.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN