Så ser Koreas nya Formel 1-bana ut

1 av 5 | Foto: Depåbygggnaden på Koreas F1-banan
SPORTBLADET

Dåligt väder har försenat bygget av Koreas Formel 1-bana. Men bankonstruktören Herman Tilke tvivlar inte på att anläggningen blir färdig till GP-loppet den 22-24 oktober.

Nu har också de första bilderna på anläggningen presenterats.

Den 22-24 oktober är det dags för den första Formel 1-tävlingen på den nybyggda F1-banan i Yeongam, Korea. Bygget har dragit ut på tiden, dåligt väder i regionen har sinkat planerna, men bankonstruktören Herman Tilke är förvissad om att banan kommer att vara klar i tid.

– Naturligtvis är det kort om tid, men så är det alltid när det finns ett bestämt racedatum. Med en vanlig byggnad kan man säga att den blir klar en eller två veckor senare. Men det går inte med en F1-bana, säger Tilke till autosport.com.

Asfalteringen försenad

Det som orsakade oro var bilder från anläggningen som dök upp för några veckor sedan och visade att asfalten inte var lagd på banan. Men nu ska det första asfaltlagert vara på plats.

Redan till helgen, den 4-5 september, ska Karun Chandhok köra de första varven på banan, då han deltar i en demonstration av Red Bulls bil. Sedan är det 50 dagar kvar till racet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1