Ingen ny titel för Tiger

Av: William Svärd

Publicerad:
Uppdaterad:

Tappade slag direkt i dålig start

Tiger lyckades inte vinna i comebacken.
Foto: BRIAN SNYDER
Tiger lyckades inte vinna i comebacken.

Det blev ingen femte US Masters-titel för Tiger Woods.

Han fick en dålig start på söndagen och lyckades aldrig hämta in de slag som behövdes för seger.

Inför den fjärde och sista rundan på Augusta National låg Woods fyra slag efter ledaren Lee Westwood och tre efter Phil Mickelson.

Redan första driven visade att det skulle bli en lång och svår väg att komma ikapp. En praktmiss som for långt ut i spenaten, och Tiger släppte klubban på marken i en uppgiven gest.

Efter fem hål hade han tappat tre slag mot par och spelade minst sagt svagt.

Svor på banan

Men. En imponerande eagle på sjunde hålet följdes av birdie på både åttonde och nionde. Och plötsligt var Tiger med i matchen igen. Efter femton hål låg han tio under par och hoppet om seger i den omtalade combacken levde.

Att Tiger har spelat ojämt visade han redan under lördagen. Då varvade han birdies med bogeys och utbrott. Mer än en gång svor han i tv och förbannade sig själv. Efter en felträff på hål 6 fångade mikrofonerna hans frustrerade "Tiger Woods, du suger!"

Fick ovationer

Men upphämtningen räckte inte ända fram. Han slutade på elva under par och hotade aldrig täten på allvar. En avslutande birdie på artonde fick stående ovationer från publiken och Tiger bjöd på ett brett leende och vinkade artigt till sina fans.

Efteråt sade han att han haft problem med slagen hela veckan.

– Jag slog bollen sämre och sämre för varje dag. Jag slog inte tillräckligt bra och jag gjorde för många misstag på green.

– Nu ska jag ta en paus och fundera över framtiden.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN