Nu slår de tillbaka

SPORTBLADET

13 gamla VSK-spelare ska slå Västerås: ”Inte deras veteraner”

Lokalrivalen Tillberga ska, med 13 gamla ­Västerås-spelare, om tre år gå om bandy­giganten VSK.

I annandagsderbyt tas första steget när ­laget präglat av gamla VSK-veteraner ska ­tvåla dit storbror.

– Vi är inte Västerås veteranlag. Vi är två lag som slåss om vilka som ska vara bäst i staden och i Sverige, säger spelande tränaren Per Fosshaug.

Tillberga var tidigare Västerås farmarlag och elaka tungor häcklar fortfarande ”lillebror” som ett b-lag till giganten VSK. Liknelsen ligger också nära till hands med 13 före detta VSK-spelare i Tillbergas trupp.

Spelare från guldåren

– VSK hade nästan alla bra spelare när de var som bäst för 10–15 år sedan. Då finns det många som har familj här och vill hålla på med bandy. VSK satsar riktigt ungt nu så de äldre spelarna som varit där har ­inte velat eller haft möjlighet att vara kvar, säger Per Fosshaug.

Tillberga kan beskrivas som en samling av spelare från Västerås guldålder. Klubben gjorde tre nyförvärv inför säsongen: Johan Kruse 38 år, Anders Östling, 38 år och Andreas Bergwall 36 år. De två sistnämnda med förlutet i VSK. Men att Tillberga skulle vara Västerås veteranlag vill inte Fosshaug, 45 år, kännas vid.

Vill visa tvivlarna

– Vi är två lag som slåss om vilka som ska vara bäst i staden och i Sverige. Om 3–4 år ska vi vara riktigt högt upp i serien och slåss om viktiga platser i ett slutspel. Den möjligheten finns.

Nu vill Fosshaug visa tvivlarna att Tillberga blir att räkna med. Han hoppas göra det inför upp emot 6?000 åskådare i annandagsderbyt.

– Jag hoppas att vi kramas innan, smäller på varandra på planen och sedan tar en bärs tillsammans efteråt. Lite som i rugby, det är önskedrömmen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy