Björks sköna seger

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

BMW-föraren vann första STCC-loppet på två år

Thed Björk har haft en synnerligen motig säsong. Men i det andra racet på Jyllandsringen fick han starta från pole position och förvaltade chansen väl. BMW-föraren vann sitt första STCC-lopp på två år.

Inför det andra racet på Jyllandsringen stod Thed Björk i pole position. En drömläge för Björk som har väntat på en STCC-seger sedan 2008, trots att han låg i toppen i fjol vann BMW-föraren inte ett enda race.

Björk tog starten

När race 2 drog i gång fick Jason Watt en kanonstart, men han fick sig en liten tryckare och dalade neråt i fältet. I stället kunde Thed Björk sticka i väg i täten och Richard Göransson var snabbt uppe som fyra, före de båda Volvobilarna.

Men Watt kom tillbaka och snirklade sig förbi Tommy Rustad och gick upp som sexa. Caspar Elgaard och Robert Schlünssen låg tvåa och trea bakom Björk. Richard Göransson som låg bakom danskarna körde mycket aggressivt för att försöka pressa sig förbi och utöka avståndet till Robert Dahlgren. Göransson smet upp till tredjeplats medan Robert Dahlgren halkade ner till sjunde.

Säkerhetsbilen kom ut

När halva loppet gått körde hamnade Mattias Andersson och Dick Sahlén i en tät duell som slutade med att Andersson åkte av och fastnade i sandfållan. Även Michael Carlsen åkte av och säkerhetsbilen kallades ut på banan.

Efter omstarten lyckades Thed Björk behålla ledningen före Robert Schlünssen, men han blev hårt pressad.

Björk kunde dock hålla undan och vann loppet före Robert Schlünssen och Casper Elgaard.

– Bilen gick jättebra och det var kul att äntligen få vinna. Det är en svår bana och svårt att ställa in bilen rätt, sade Thed Björk till Viasat Motor efter loppet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN