Engström kör ETCC

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tävlar i Camaro Cup
och EM-serien

Tomas Engström har kört STCC i elva säsonger i rad. Men i år blir det Camaro Cup och ETCC för Engström som dessutom slår sig ihop med britten James Thompson.

Foto: Engström Motorsport
Tomas Engström och Hans Hartmann satsar gemensamt på ETCC.

Tomas Engström har tidigare deklarerat att han i år lämnar STCC för att satsa för fullt på Camaro Cup. Men nu avslöjar Engström att han även gör en internationell satsning tillsammans med det danska Hondastallet Hartmann Racing.

Planen är att köra i ETCC, det europeiska touringcar-mästerskapet.

– Vi och Hartmann har pratat i flera år om att göra en gemensam satsning och nu blir det verklighet, säger Engström i ett pressmeddelande.

Engström bara förare

Samarbetet gör att de två nordiska stallen blir ett och Engström kan fokusera på att bara köra. Förra året vann Hartmann Racing ETCC med föraren James Thompson. Nu blir Thompson som vunnit BTCC 2002 och 2004, samt varit VM-trea 2007, och Engström stallkamrater.

– Det här är tredje året som Thomspon kör Honda Accord och mitt sjätte. Vi har stor erfarenhet av bilarna och jag tror att vi kan lära mycket av varandra. Det ska bli intressant att se hur han jobbar, säger Engström.

Kör med danska bilar

Teamet kommer även att köra de deltävlingar som räknas in i Skandinaviska cupen, det vill säga fyra av de nio deltävlingarna i STCC. Man kommer också att använda Hartmanns bilar.

– Vi har diskuterat om vi ska använda våra eller Hartmanns bilar. Fördelen med Hartmanns bilar är att de är utvecklade efter det danska reglementet medan våra följer FIA-reglerna. Nationella lösningar brukar oftast innebära fördelar, förklarar Engström.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC