Ny pallplats för 15-åriga OS-hoppet

Foto: BILDBYRÅN

avErik Karlsson

SPORTBLADET

15-åriga Jennie-Lee Burmansson tog tredje raka pallplatsen i världscupen och är nu ett av Sveriges största OS-hopp.

Och då planerar hon ändå att växla upp svårigheten ytterligare till OS.

– Jag vill snurra mer åt alla möjliga håll, säger hon.

När elden tänds i Sydkorea är slopestyleåkaren Jennie-Lee Burmansson fortfarande bara 15 år, yngst i den svenska vinter-OS-historien.

Men det blir allt mer tydligt att Burmasson inte åker till OS bara för att se och lära. En tredjeplats i årets första världscup följdes upp av en historisk seger i Stubai i slutet på november. Och när världscupen i dag avgjordes i franska Font Romeu gav Jennie-Lee Burmansson sig själv en till tidig julklapp.

Hemmaseger till Ledeux

Hennes första åk gav 84,20 poäng och det överträffades bara av hemmaåkaren Tess Ledeux. Andraplatsen betyder också att hon drygar ut sin ledning i den totala världscupen.

– Det är sjukt kul. Vi hade jättefina förutsättningar i banan. I första åket satte jag mina hopp bra och även om railsen inte var helt hundra så satte jag de också, säger hon.

I andra åket kunde hon till och med tagit hem segern, men ett litet för långt sista hopp gjorde att hon missade första railen helt och då drogs poängen ner.

”Försöker lära mig nya tricks”

– Lite drygt var det när jag gjorde hoppen ännu bättre men jag är ändå sjukt nöjd.

Hon inser att om man leder världscupen så blir man också ett stort OS-hopp.

– Jag tänker lite på det men inte så jättemycket. Jag försöker bara lära mig nya tricks som jag kan få med, säger Jennie-Lee Burmansson.

Ja bäva månde konkurrenterna, världens bästa slopestyleåkare är inte nöjd med hur svåra tricks hon gör i nuläget. Hon kan redan snurra dubbla varv åt alla håll i sina hopp –men vill öka svårigheten ytterligare.

– Jag vill snurra mer åt alla möjliga håll. Jag vill steppa upp det till då.

ARTIKELN HANDLAR OM