Så löste de handbollskonflikten

Kristianstad och Guif överens om matchschemat

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYR N

Efter de hårda orden:

Kristianstad och Guif är överens om speldatumen för kvartsfinalen i handboll.

– Vi har haft en konstruktiv dialog med Guif, säger Kristianstads klubbchef Nikolas Larsson till Kristianstadsbladet.

Direkt efter att IFK Kristianstad hade valt Guif som motståndare i kvartsfinalen i onsdags uttryckte sportchefen Jesper Larsson sin frustration och stora missnöje mot Guif.

Kvartsfinal 2 i Eskilstuna skulle spelas mellan den 21 och 26 mars. Kristianstad ville att den skulle spelas den 21 mars eftersom de har första åttondelsfinalen i Champions League mot Flensburg den 24 mars.

Men det vägrade Guif eftersom deras tränare Janne Ekman då är iväg med damlandslaget där han är assisterande förbundskapten. Guif ville spela den 26 mars i stället. Två dagar efter Kristianstads första åttondelsfinal i CL och två dagar före returen i Tyskland.

Hotade med b-laget

– Det är helt oacceptabelt för vår del, sa Jesper Larsson till Kristianstadsbladet och fortsatte:

– Vill inte Guif ändra sig så står vårt enda hopp till Svenska Handbollförbundet. Annars kan vi lägga ner antingen SM-kvartsfinalen eller Champions League. Får vi ingen hjälp där så kan man ju konstatera att Europaspel knappast premieras här i Sverige.

Han hotade också med att skicka ett b-lag till matchen i Eskilstuna.

Kristianstads spelmotor Helge Freiman var förbannad på sina gamla klubb Guif:

– Det är Kalle Anka-nivå.

Två veckor mellan matcherna

Men på torsdagen lyckades klubbarna komma fram till en lösning utan att förbundet behövde gå in och besluta.

– Vi har haft en konstruktiv dialog med Guif och det känns bra för oss så här långt, säger Nikolas Larsson, Kristianstads klubbchef, till Kristianstadsbladet

Den berörda kvartsfinalen spelas först den 1 april. Därmed kolliderar den inte med damlandslagets samling och Kristianstad hinner avverka hela åttondelsfinalmötet mellan den första och andra SM-kvartsfinalen. Den första spelas på söndag den 18 mars.

Förbundet godkände därmed att kvartsfinal spelas utanför det tänkta tidsspannet 21–26 mars.

– Klubbarna är överens och vi ser att det inte påverkar slutspelet i övrigt, säger Adam Engström, tävlingschef på Svenska Handbollförbundet, till Kristianstadsbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE