Störst, bäst och miljardär – men får inte nog

Foto: Andy Brownbill / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

Han har nått fler framgångar än någon annan.

Han är dessutom störst av alla.

Men Valentino Rossi vill ha mer. Han kan inte få nog.

Diskussionerna inför helgens VM-premiär i motoGP handlade mycket om Valentino Rossi och hans framtid. Skulle den 39-årige ikonen lägga av efter 23 säsonger i VM?

Men han svarade själv och hans svar lämnar inga obesvarade frågor.
Valentino Rossi har förlängt sitt kontrakt med Yamaha fram till 2020 och kommer att köra VM fram till dess att han är 41 år och har kört 25 säsonger i olika mästerskapsklasser.

– Jag älskar att köra mc och jag älskar den här livsstilen. För mig är det ett normalt liv, säger Valentino Rossi, som kört 365 GP-lopp.

Italienaren inledde sin internationella karriär i 125 cc 1996 och han vann sin första GP-seger samma år. En säsong senare körde han hem sin första VM-titel i samma klass och sedan avancerade han till roadracingens tyngsta klass. Där har han tävlat framgångsrikt sedan år 2000. Han har vunnit sju VM-titlar i den klassen – nio totalt – och är en av idrottsvärldens allra största stjärnor.

Foto: Sadiq Asyraf / TT / NTB Scanpix

Är miljardär

”Il Dottore”, doktorn, har fler än 17 miljoner följare på sociala medier och en uppskattad förmögenhet på närmare 1,2 miljarder kronor.

Och han vill fortsätta att leva sitt liv i strålkastarnas sken, på en motorcykel, framför TV-kameror och miljontals fans.

– Jag vill inte ångra mig i efterhand och tänka att jag kanske hade kunnat köra en eller två bra säsonger till, säger han.

– I sådant fall hade jag kunnat lägga av för sex eller sju år sedan.

Nu har han tre säsonger på sig att jaga de två rekord som han så gärna vill slå, han har sju segrar till Giacomo Agostinis rekord på 122 vinster och han behöver en VM-titel till för att nå den åttonde i kungaklassen.

– Jag kanske är den första som försöker att köra så länge, men jag tror att flera förare har potential att hålla världsklass till dess att de över 40 år, det är fysiskt tufft, men det är möjligt, säger han.

– Det handlar om den egna, personliga motivationen.

Och den har han.

ARTIKELN HANDLAR OM

MotoGP

Motorsport