Peder Fredricsson räddade Sverige – felfri

avErik Karlsson

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter en tung svenskdag klev Peder Fredricsson fram och räddade Sverige.

Med en felfri runda tog han laget upp på fjärde plats och själv ligger han trea i den individuella tävlingen.

– Han kändes väldigt bra, jag är fantastiskt nöjd med hur ridningen har suttit, säger Peder Fredricsson till SVT.

Det har haglat fel över stora delar av startfältet på andra dagen av ryttar-VM:s hoppning. I svenska laget stod både Henrik von Eckermann och Malin Baryard för åtta fel och satte svenska laget i en tuff sits. Fredrik Jönsson klarade sig med fyra fel men pressen var ändå stor på stjärnan Peder Fredricsson och hans häst Christian K inför kvällens sista svenskritt.

Går vidare till fredagens hoppning

Och EM-guldmedaljören stod pall. Peder Fredricsson red felfritt och klarade sig precis undan tidsfel. Med 2,16 i totala fel kom han in som tvåa bakom McLain Ward, USA, och till slut stannade han på tredjeplats sedan Lorenzo di Luca, Italien, tagit över ledningen.

– Han kändes väldigt bra redan på framhoppningen. Planen stämde bra hela vägen. Han stod emot lite mer än jag räknat med på tvåan och trean men han kämpade på fantastiskt bra, säger Peder Fredricsson till SVT som tackade sitt sena startnummer för att han klarade av den luriga avslutningen.

”Siktar fortfarande högt”

– Jag hade lite nytta av att vara på slutet, jag såg hur några ryttare, bland andra Fredrik Jönsson, red väldigt bra. Att man inte ska överrida dem och Christian K gjorde det bra.

Totalt står Sverige på 20,59 fel i lagtävlingen hastigt och lustigt avancerade man upp på en fjärdeplats inför fredagens hoppning där de tio bästa nationerna kvalat in. Schweiz leder på 11,64, före USA, 12,59 och Tyskland på 18,09.

– Vi ser positivt på morgondagen och siktar fortfarande högt, säger Fredricsson.

ARTIKELN HANDLAR OM