Göransson lämnar STCC

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mästaren lämnar för TTA

STCC-mästaren lämnar serien.

Richard Göransson kör TTA nästa år.

Richard Göransson.
Foto: Mediaempire
Richard Göransson.

Flera stall har brutit sig ur STCC och startar en ny serie 2012, den kallas TTA. Ett av de stallen är WestCoast Racing och den fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson skrev ett treårskontrakt med stallet inför årets säsong. Nu följer han med till det nya mästerskapet.

– TTA erbjuder en bra plattform för oss förare med långsiktiga mål och entreprenörskap. Det har varit möjligt att vara professionell racerförare i Sverige i flera år vilket är fantastiskt och nu ser jag fram emot ännu bättre förutsättningar för det. TTA har ett intressant koncept med snabbare bilar, bättre förutsättningar för team, förare och arrangörer och ett spännande upplägg för publik och sponsorer. Nästa år blir en ny utmaning för mig som förare som jag ser fram emot, säger Göransson i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommit i STCC och framför allt att jag är mesta mästaren med fyra STCC-titlar. Jag ska avsluta med stil i STCC-finalen i helgen.

Göransson har ingenting att göra med årets mästerskapsseger, han skadades sig i samband med en krasch under premiären och missade sedan flera tävlingar och halkade efter i sammandraget.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN