Så tragiskt och onödigt – igen

Foto: Marco Simoncelli.
SPORTBLADET

1 Marco Simoncelli

Det är så tragiskt, helt enkelt för jävligt att en så ung människa ska tvingas sätta livet till när han gör det som han älskar. Kör racing. MotoGP-föraren avled av de skadorna han fick under kraschen i Malaysia och han begravdes i går. Han är djupt saknad, både på banan, i paddock och vid sidan av. Vila i frid.

2 Valentino Rossi

Var inblandad i den fruktansvärda motoGP-kraschen, han hade inte en chans att undvika den. Marco Simoncelli var som en bror för honom och Rossi har fortsatt att stå vid hans sida. Han var med när kroppen återvände till Italien och under begravningen i går. Det visar vilken stor människa den niofaldige mästaren är.

3 Bernie Ecclestone

Har fått sin dröm uppfylld. 2013 ska F1 köra i New York. Det blir racing i 300 knyck med Manhattans välkända profil i bakgrunden. Det handlar om en stadsbana, signerad arkitekten Hermann Tilke och den ska ha en känsla av Spa. Kontraktet gäller i tio år.

4 Sebastien Loeb

Citroëns superstjärna tagit ett grepp om VM-titeln i rally. Igen. Han vann i Spanien och inför finalen i Storbritannien har han åtta poäng ner till Mikko Hirvonen, Ford.

5 Kimi Räikkönen

Det senaste ryktet är att han, Force Indias Adrian Sutil och veteranen Rubens Barrichello slåss om en förarplats Williams nästa år. För Kimis del sägs ett sponsorskontrakt med en bank i Qatar vara avgörande.

6 Will Power

Både han och Pippa Mann skadades svårare än vad man först trott i den masskrasch där Dan Wheldon omkom förra söndagen. Han fick en fraktur på en bröstkota och tvingas nu till en lång vila och rehabilitering. Hon skadade sin högra hand så svårt att den måste opereras.

7 Mark Webber

F1 är avgjort, Red Bull har vunnit allt och nu satsar teamet allt på att få Mark Webber att vinna lopp och ta andraplatsen. Han är fyra, 13 poäng bakom tvåan Jenson Button McLaren. I helgen är det premiär i Indien och både kval och lopp startar kl 10.30.

8 Petter Solberg

Volkswagens motorsportchef Kris Nissen hyllar norrmannen, är det mästaren från 2003 som får ett fabrikskontrakt när tyskarna går in i WRC?

9 Joakim Ljunggren

Endurostjärnan gör en storsatsning på inomus-VM där han tagit medalj två år i rad. Det gör att han lämnar återbud till både Gotland Grand National och Novemberkåsan.

10 Sebastian Hohenthal

Minns ni honom? Formelbilsföraren med F1-drömmar och talang, men en för liten budget. Nu är han på väg mot comeback. han har testat TTA-bilen för Flash Engineering på Anderstorp och de förhandlar om ett samarbete för

2012.

MOTORSTOPP

Lewis Hamilton

Inför Indiens GP bekräftar han att förhållandet med sångerskan Nicole Scherzinger är över.

– Nu är det viktigt för mig att få kontroll över mitt liv igen och att jag koncentrerar mig på det som jag älskar, säger han.

– Just nu är jag inte lycklig, men jag kommer aldrig att ge upp.

ARTIKELN HANDLAR OM