Simoncellis stall kör inte vidare

SPORTBLADET

”Man lider alltid mer under nästa dag”

Efter Marco Simoncellis tragiska död avslutar Gresini Honda nu säsongen.

De tävlar inte i Valencia.

I söndags omkom 24-årige Marco Simoncelli under Malaysias GP, säsongens näst sista tävling. Det var andra gången sedan 2003 som Fausto Gresini förlorar en förare under en motoGP-tävling. Då var det Daijiro Kato i Japan.

Gresini har bestämt sig för att inte köra finalen i Valencia.

– Det enda som är klart är att mitt team inte kör nästa GP i Valencia och att vi inte heller deltar i testerna, säger Gresini själv till GPOne.com.

– Man lider alltid mer under nästa dag. Det gick så fort, det finns inga ord. Jag vet att det är ett farligt yrke som vi arbetar med, men det är ändå svårt att acceptera. Olyckan var resultatet av en kedja av ett antal olyckliga omständigheter.

Kan ha haft för stor hjälm

Den nuvarande situationen är annorlunda för stallet om man jämför med 2003. Kato låg i koma på intensivvårdsavdelningen i flera dagar innan han dog. Då arbetade stallet vidare som vanligt och Sete Gibernau nästa tävling åt stallet.

– Då hittade vi kraft att fortsätta arbeta, vi ville köra för Daijiro, säger Gresini.

– Då kändes det som om han satt på hojen och körde med Sete.

Undersökningen av banan fortätter i Malaysia och det har nu pratats om att Marco Simoncelli hade en för stor hjälm. Enligt tyska Bild behövde han en större hjälm på grund av sin frisyr, men att det också gjorde att han tappade den i samband med olyckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport