Hamilton hyllar McLarens nya pärla

SPORTBLADET

”Jag älskar den här bilen”

McLaren är sista toppteamet ut.

Men ska vara först i mål:

– Jag älskar den här bilen, säger Lewis Hamilton.

– Jag har inte sett någon annan bil som har haft en så snygg form och jag hoppas att den är ännu bättre på banan.

Till lunch i dag presenterade McLaren sin nya bil på Potsdamer Platz i Berlin. För första gången såg Jenson Button och Lewis Hamilton sin nya bil i ett enda stycke.

– Den ser faktiskt bättre ut än vad jag trodde efter att ha sett den i vindtunneln, säger Lewis Hamilton.

– Det känns riktigt spännande att få ta ut den på banan.

Finns med i Jerez

McLaren är det enda av toppteamen som inte hade sin nya bil i Valencia den gångna veckan, men till testet i Jerez nästa vecka finns den med och då får Jenson Button och Lewis Hamilton sätta sig in i nyheter som KERS och den justerbara bakvingen:

– Vi har gjort ett bra jobb i veckan och arbetat mycket med däcken, men det är nästa vecka som det blir riktigt viktigt för oss. Då får vi ta ut den här skönheten på banan och det känns väldigt spännande, säger Jenson Button.

– Jag hoppas verkligen att den här underbara bilen ska ta en av oss till VM-titeln och att den andra hjälper teamet att köra hem märkes-VM.

Startar 13 mars

I år är det fem världsmästare på startlinjen, med Lewis Hamilton och Jenson Button, Michael Schumacher, Mercedes, Fernando Alonso, Ferrari och Sebastian Vettel, Red Bull.

– Vi pratade faktiskt om det i går, jag som har haft flera både bra och dåliga år har aldrig varit med om att det varit ett så jämnt startfält, säger Jenson Button som nu kör sin 12:e säsong i F1.

– Både teamen och förarna är bättre än någonsin och det finns enormt många förare som kan vinna, som Mark Webber, Felipe Massa och Robert Kubica. Men vårt mål är det samma, vi vill också vinna.

Säsongen startar den 13 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1