Vonn i dunjacka - och Anja plogade

SPORTBLADET

Mörkar inför störtloppet

Foto: AFP (OBS! MONTAGE)

GARMISCH/STOCKHOLM. Rävspelet har börjat inför damernas VM-störtlopp

Lindsey Vonn genomförde sitt obligatoriska träningsåk i överdragsjacka och Anja Pärson, som länge ledde, valde att ploga ner sista biten.

Andrea Fischbacher däremot satsade hårt vilket resulterade i en onödig krasch.

Anja Pärson imponerade i sitt träningsåk och får räknas som en het medaljkandidat inför störtloppet på söndag och även superkombinationen i VM som avgörs på fredagen. Svenskan hade länge bästa tid i dagens träningsåk i Garmisch kritiserade backe men valde att ploga ner den sista biten, en taktik hon pratat om tidigare för att spara sig och få bra förberedelser.  

Än mer försiktig var världscupsuveränen Lidnsey Vonn. Efter sin otäcka krasch inför VM dök amerikanskan upp på startplatsen iklädd dunjacka och kom in i mål 11.5 sekunder efter vinnaren, sämst av alla.

Kraschade onödigt

Aftonbladets reporter Kristoffer Bergström på plats beskriver uppvisning med orden att "två nioåringar med hopbundna skidor skulle åkt bättre".

Åkarna måste genomföra träningsåket för att få starta på söndag och taktiken kanske inte är så dum ändå. Andrea Fischbacher eldade nämligen på och kraschade på isen. Österrikiskan orkade inte stå upp i mål och hennes medverkan måste räknas som osäker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint