Timlön i år: 3 532 kr

SPORTBLADET

Robin tjänar rekordsumma – varje timme, dygnet runt

Robin Söderling har fått en drömstart på 2011.

Även ekonomiskt.

Sportbladets genomgång visar att svensken har tjänat 3 500 kronor i timmen – dygnet runt.

Foto: Tre av fyra Robins inledning av säsongen har varit sensationellt bra. Av 18 matcher har han vunnit 17 och därmed redan hunnit skrapa ihop tre turneringssegrar och 4 323 731 kronor i prispengar.

Världsfyran från Tibro fortsätter att övertyga på touren och vann i går ATP-turneringen i Marseille efter att ha besegrat Marin Cilic i finalen.

Kroaten servade fantastiskt bra i första set och bröt då Söderlings serve direkt, men sedan visade västgöten varför han är fyra i världen.

Efter två timmar och sex minuters spel kunde han slå in matchbollen, som gav 6-7, 6-3, 6-3 och karriärens nionde titel.

”Trevlig känsla”

– Det är en väldigt trevlig känsla. Att vinna tre av fyra turneringar har jag inte varit i närheten av tidigare. Jag har fått en fantastisk start på säsongen och hoppas att det fortsätter så här, säger Robin Söderling till ATP:s hemsida.

26-åringen, som även vann tävlingarna i Brisbane och Rotterdam, har bara förlorat en av 18 matcher i år och är tourens överlägset hetaste spelare.

Rekordår ekonomiskt

Även ekonomiskt är Robin Söderling på väg att göra ett rekordår. Efter segern i Marseille kan han lägga ytterligare 815 000 kronor till sin förmögenhet.

Hittills under 2011 har han tjänat 4 323 731 kronor, vilket motsvarar 85 000 kronor om dagen – eller 3 532 kronor i timmen.

Till saken hör att Robin, i egenskap av världsfyra, kan kvittera ut ungefär lika mycket i startpengar.

”Otroligt häftigt”

– Det var otroligt häftigt när man började tjäna pengar, men man slutar tänka på det. För mig har det aldrig varit en drivkraft. För bara några år sedan spelade jag elitseriematcher i Sverige. Jag vill vinna lika mycket då, när man går med förlust, sa Robin Söderling till Sportbladet tidigare i år.

Han brukar belöna sig själv med exklusiva armbandsur, men har inga andra dyra vanor.

– Jag använder inte pengarna nu men kommer att ha glädje av dem när jag slutar och lever ett normalt familjeliv. Jag kan trygga barnens och barnbarnens framtid och det är värt mer än att leva i lyx just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis