Monfils vann direkt

SPORTBLADET

Tog hem Stockholm Open

Stockholm Open-debuten slutade med succé.

Gaël Monfils besegrade Jarkko Nieminen och kunde räkna in karriärens fjärde ATP-titel.

– Att jag skulle spela så här bra efter skadan förvånar mig lite, säger fransmannen, som vann finalen med 7-5, 3-6, 6-2.

Gaël Monfils ställde upp i Swedish Open i Båstad 2005. Han gick då till andra omgången men tvingades bryta matchen mot Tommy Robredo på grund av en skada.

Det skulle dröja mer än sex år innan den nu 25-årige fransmannen återvände till Sverige för att spela tennis.

Hur det gick?

Fransmannen vann Stockholm Open efter att, i tur och ordning, ha besegrat Bernard Tomic, Kevin Anderson, Milos Raonic och Jarkko Nieminen.

Finalen mot den 73:e-rankade finländaren blev, inte helt oväntat, en slagduell från baslinjen. Båda spelarna hade problem i egen serve, vilket resulterade i inte mindre än tio break, varav fem i första set.

Finalisterna möttes i Bangkok för några veckor sedan och då vann Monfils med 7-5, 7-6. En si så där 4 000 åskådare fick se en ny jämn tillställning i Kungliga tennishallen. Den toppseedade fransmannen lyckades dock höja klassen när det behövdes och vann med 7-5, 3-6, 6-2.

– Koncentrationen var nyckeln. Jag tappade inte fokus i dag och trodde hela tiden på att jag kunde vinna, säger Gaël Monfils.

Han var lika lycklig som förvånad när han tog emot trofén på centrecourten. Världstian har varit knäskadad och tvingades lämna återbud till turneringarna i Peking och Shanghai.

Comebacken blev minst sagt lyckad.

– Ja, lite överraskad är jag. Jag har inte kunnat träna så mycket, säger Gaël Monfils.

Fransmannen, som tidigare tagit hem titlarna i Montpellier, Metz och Sopot, har nu vunnit fyra av totalt 15 ATP-finaler. Segern i Stockholm Open är värd 880 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis