Felix Rosenqvist på pall på Hockenheim

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Enda nykomlingen på pallen

Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist fortsätter att kliva upp på prispallen.

Han var trea på Hockenheim.

Efter två femteplatser i det första och det andra racet av Formula 3 Euro Series på Hockenheim så avslutade 19-åringen helgen med en tredjeplats.

Han var mindre än en halv sekund efter fjolårstvåan Marco Wittman som var tvåa, därmed var svensken den enda nykomlingen som tog en pallplats i helgen.

– Skönt att kunna bevisa att vår fart i premiären inte var någon tillfällighet, och härligt att få avrunda helgen här på Hockenheim på det här sättet, säger Felix Rosenqvist som stod på pallen redan i premiären.

– Jag kände redan under de två första racen att vi hade tillräcklig pace för att kunna slåss längre fram än på femte plats.

– Men jag ville inte riskera något i ett så här tidigt skede av mästerskapet och bestämde mig för att vänta på en bättre möjlighet att nå pallen. Den möjligheten kom sedan i race 3, och det är jag naturligtvis mycket glad för.

Eriksson sjua i avslutande racet

I fredags kvalade han in som fyra till det första racet, men  växellådan krånglade när han låg trea och då tappade han två placeringar, i det sprintloppet var han också femma av 16 förare.

– Ju mer jag kör i det här mästerskapet, ju mer övertygad blir jag om att det är helt rätt plats för mig att fortsätta utvecklas som förare, fortsätter Rosenqvist.

– Jag var bara ett par tiondelar från snabbaste varv i samtliga race den här helgen, och om vi kan jobba vidare som vi har gjort hittills har vi alla chanser att fortsätta slåss långt fram även under resten av säsongen. Det kommer att vara hårt, men det är det alltid på den här nivån och jag är väl medveten om att vi måste förbättra oss ytterligare redan till nästa tävling, säger han.

För den andra svensken Jimmy Eriksson gick det lite tyngre och han var sjua i det avslutande racet.

Felix Rosenqvist är kvar på femte plats totalt i mästerskapet när sex av säsongens 27 race har körts, Jimmy Eriksson är nia. Nästa deltävling i Formula 3 Euro Series körs på holländska Zandvoort den 13-15 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport