Oslagbare Lorenzo får ny motor

SPORTBLADET

”Har blivit som en talisman”

Foto: Jorge Lorenzo.

Jorge Lorenzo har aldrig fått stryk.

Inte i Estoril.

Nu kommer mästaren med en ny motor.

Den regerande världsmästaren i MotoGP har aldrig förlorat segern i ett MotoGP lopp på Estoril, det var där han tog sin första seger i MotoGP och i helgen kan han ta sin fjärde raka seger på banan. Han kommer till Portugal med en ny motor:

– Det är en annan motor och vi får se om den är bättre, ungefär samma sak eller sämre, säger 23-åringen till Motorsporttotal.

Haft månads paus

– Det är en lång och hård säsong och ingen hade förväntat sig att vi skulle vara tvåa i Qatar eller vinna i Jerez, men vi lyckades. Vi höll oss på hojen även om det var tufft och vi var tvungna att ge max, men det lyckades helt utan problem.

Eftersom tävlingen i Japan flyttades fram till i höst så har serien haft en månads paus sedan det senaste loppet i Jerez.

Opererat nyckelbenet

– Den banan har blivit som en talisman för mig, ett ställe dit astronauten alltid kommer tillbaka. VI har tränat i en månad nu och jag hoppas att jag är i form för racet.

Under uppehållet har den spanska favoriten Dani Pedrosa, som kör för Honda, hunnit operera sitt onda nyckelben. Hans rehabilitering har gått helt enligt planen och i Portugal ska även Alvaro Bautista, Suzuki, försöka sig på en comeback. Han kraschade svårt i samband med premiären i Qatar och bröt lårbenet, men han har rehabiliterat sig sedan dess och  på fredag ska han genomgå en läkarundersökning. Skulle han inte klara den är det tänkt att Nobuatsu Aoki ska köra för stallet i helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport