Henrik Kristoffersen rasande efter täta tävlingen

avErik Karlsson

André Myhrer var långt från segersnacket i Zagreb på sin niondeplats.

Trots ett fantomåk i andra missade även norske slalomesset Henrik Kristoffersen vinsten – och blev rasande i målområdet.

– Det kom några väl valda där, säger experten Tobias Hellman.

Redan efter första åket stod det klart att det skulle bli en tuff dag för svenskduon André Myhrer, 13:e, och Mattias Hargin, 17:e.

Hargin fick det fortsatt tufft i andra åket men klättrade till 16:e plats efter ett antal urkörningar.

Myhrer fick det inte heller att stämma fullt ut, men klarade ändå att klättra ett antal placeringar upp till niondeplats.

– Det stämmer inte fullt ut, men det är ändå en kämpainsats, säger Myhrer, som vann parallellslalom så sent som i måndags, till SVT.

– Det är lite material och lite tajming som saknas, förklarar han.

Segerkampen blev en rafflande kamp mellan tre österrikare och norrmannen Henrik Kristoffersen. Manuel Feller ledde efter ett starkt åk när Kristoffersen drog iväg – och körde ännu fortare.

Sparkade och svor

Norrmannen var snabbast av alla i andra åket och tog ledningen med 68 hundradelar i mål.

Men ärkerivalen Marcel Hirscher klarade att hålla undan, trots att han tappade lite var han elva hundradelar före Kristoffersen i mål.

Hur norrmannen tog det?

Han blev rasande och började sparka i de uppblåsbara reklamskyltarna innan han svor och gick därifrån. Ytterligare en chans att knappa in i slalomcupen försvann iväg.

– Det kom några väl valda där..., konstaterar SVT:s expert Tobias Hellman.

Som om inte det vore nog klämde sig ledaren efter första åket, Michael Matt in mellan Hirscher och Kristoffersen så avståndet i poäng ökade än mer.

ARTIKELN HANDLAR OM