Stödet efter OS-beskedet: ”Finns om hon vill prata”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Piteå. En stressfraktur på revbenet hindrar Sofia Henriksson, 23, om att överhuvudtaget kunna ta sig till OS i Sydkorea.

Nu stöttas hon av lagkompisen i Piteå Elit, Charlotte Kalla.

– Jag har skickat sms och sagt att om hon vill prata så finns jag.

Sofia Henriksson har haft ett brokigt skidår.

Förra säsongen blev hon i sista stund petad från VM i Lahtis och i höst har hon bara kunnat tävla på Sverige-premiären i Gällivare och i Idre. Henriksson var även uttagen till Skandinaviska cupen i Voukatti i mitten av december, men tvingades avböja på grund av en skada.

Ger stöd till Henriksson

Hon har nämligen störts av en skada i båltrakten den senaste månaden, utan att riktigt ha vetat vad det handlar om, och efter en magnetröntgen på torsdagen gav 23-åringen det deppiga beskedet att hon ger upp drömmen om en plats på OS i Sydkorea.

Drömmen om ett OS 2018 är nu inte längre möjlig. Om det någon gång är tillåtet att svära så är det nu”, skrev Henriksson då på Instagram. och fortsätter: 

Efter att Charlotte Kalla under lördagen vann storstilat på 10 kilometer fritt i Piteå berättade hon om stödet till tidigare landslagskollegan och lagkamraten i Piteå Elit.

– Jag har skickat sms och sagt att om hon vill prata så finns jag. Det lär ju vara en stor besvikelse, det är trist att hon inte är här med oss nu men hälsan går ju alltid först och jag hoppas att hon snart har en plan för hur hon ska ta sig tillbaka, för jag tror det är viktigt.

Så avgörs skidorna i OS 2018 00:16
ARTIKELN HANDLAR OM