Bilderna på André Myhrer oroar

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

André Myhrer avbröt det första storslalomåket i Garmisch-Partenkirschen. 

Agerandet oroar SVT-experten. 

– Jag hoppas verkligen inte att han känner av något med ryggen, säger Tobias Hellman. 

Det är mindre än två veckor kvar till OS. André Myhrer är ett av Sveriges största alpina medaljhopp och har gjort en riktigt bra säsong, framför allt i slalom. 

Men i den sista storslalomtävlingen inför OS fick svensken inte det besked han ville ha. Myhrer gjorde tidigt en stor miss och avbröt sedan åket en stund senare.

”Vet inte varför han gör så”

Det oroar SVT:s expert Tobias Hellman. 

– Han ger upp det där åket, jag vet inte varför han gör det. Den första tanken som kommer är om han känner av något med ryggen. Jag hoppas verkligen inte att det är så, säger han. 

Myhrer har haft stora problem med ryggen de senaste säsongerna och tvingades ta en paus inför VM i fjol för att rehabilitera inför mästerskapet. Den här säsongen har han dock kommit tillbaka med besked, men han har också sagt att ryggen har börjat spöka igen den senaste tiden.

Matts Olsson ligger elva efter det första åket med 1,39 upp till ledande Marcel Hirscher. Avståndet upp till pallen var dock bara 45 hundradelar – och Olsson körde upp sig i det andra åket.

Det blev till slut en femteplats för svensken, hans bästa storslalomresultat den här säsongen. Marcel Hirscher vann före Ted Ligety och Manuel Feller.

OS-höjdarna du inte får missa 00:54

Alpina världscupen sänds i SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint