”Vill inte stå i vägen”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Pappa tar över skidlandslaget – då tvingas Jonas Karlsson att lämna Vinterstudion

1 av 3 | Foto: Foto: SCANPIX
Jonas Karlsson, mitten, under en sändning i Vinterstudion.

In i skidförbundet som ny landslagschef: pappa Ulf Karlsson, 64.

Ut från SVT:s kommentatorsbås: sonen Jonas Karlsson, 34.

 – Det blir inte hållbart. Han kommer att ­vara alldeles för inblandad i längdlandslaget för att jag inte ska anses jävig, säger Jonas Karlsson till Sportbladet.

Det var under söndagskvällen som SVT berättade att den förre förbunds­kaptenen för friidrottslandslaget, den Karlstad-­ättade Ulf Karlsson, 64, nu tar klivet in i skidförbundet som landslagschef.

Han kommer bland annat fungera som chef över förbundskaptenerna och vallateamet.

Samtidigt tvingas hans pojk, SVT-profilen och skidkommentatorn Jonas Karlsson, ta ett kliv till­baka.

– Jag känner ju själv att det inte blir hållbart. Han kommer vara alldeles för inblandad i längdlandslaget för att jag ska inte ska anses jävig, säger han till Sportbladet.

”Vill inte stå i vägen”

Din far förstod säkert att det här skulle påverka dig, hur gick diskussionen?

– Jag tror inte han hade en tanke på det från början. Men jag har ju känt till det i ett par veckor och naturligtvis har vi diskuterat det en del. Men det är en stor möjlighet för honom och han verkar brinna så mycket för jobbet att jag inte vill stå i vägen.

Är du bara glad för ­ farsans skull eller lite besviken också?

– Jag är glad för hans skull, självklart. Men sam­tidigt känns det såklart skittrist för min egen del. Jag ­gillar att kommentera ­skidor. Det är bland det ­roligaste jag vet. Jag skulle ljuga om jag sa något annat.

Vad ska du göra i stället?

– Jag ska fullfölja de ­kommentatorsuppdrag jag har kvar denna säsongen, sen är det ju långt kvar tills nästa vinter. Det finns gott om tid att diskutera min roll framöver.

”Önskar honom lycka”

Hur tror du det kommer att gå för farsan?

– Jag hoppas naturligtvis att det går åt helvete, så jag snart kan kommentera ­skidor igen. Nä. Självklart önskar jag honom all lycka och jag är övertygad om att han aldrig skulle ge sig in i detta om han inte kände att han ­hade mycket att till­föra. Han kommer göra ett bra jobb, det vet jag.

Publicerad: