Motorsport

Tvingades lämna senast – nu var Lotus snabbast

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

”Allt går enligt planerna”

Foto: REUTERS

Lotus tvingades lämna Barcelonas tester förra veckan.

Men nu är stallet tillbaka.

Utan problem och med det snabbaste varvet.

Lotus hade problem med en hjulupphängning förra veckan, stallet hade ett för svagt material i en fästplatta. Det problemet är nu åtgärdat, man har stärkt upp fästplattan och lagt på ungefär ett kilo i vikt i bilen.

Romain Grosjean tackade för förtroendet genom att köra dagens snabbaste varv, 1:23.252 med mjuka däck, vilket gjorde att Lotus var snabbast under torsdagen.

Samtidigt så var den tiden klart sämre än den som Saubers Kamui Kobayashi satte förra veckan (1.22,312) på samma bana.

– Allt går enligt planen, hälsar Lotus via twitter.

Förändring hos Ferrari

Annars handlade den första testdagen mycket om nya delar, Williams hade en ny frontvinge, Sabuer nya sidepods och Mercedes en ny bakvinge. När det gäller Ferrari finns det inte mycket nytt att berätta, stallet hade fortfarande mätinstrument på bilen under förmiddagen och tillbringade en del tid i depån under förmiddagen.

– Vi gjorde en förändring på Felipes bil och det tog tid, under eftermiddagen var det longsruns som stod på programmet, twittrar stallet.

Nu återstår tre testdagar innan det är dags för säsongsstarten i Australien och många av experterna tippar att de regerande mästarna Red Bull ligger i topp, även om det är betydligt jämnare mellan stallen än förra året.

”Kan ändras fort”

Red Bull är nöjt med sina försäsongstester, men stallets Mark Webber tror att det kommer att bli riktigt jämnt i premiären som avgörs i Australien den 18 mars.

– Det finns ett par fantastiska team som jobbar riktigt, riktigt hårt. Som McLaren och Mercedes, Ferrari och Lotus. Vi är också nöjda, men det kan ändras fort inom F1, säger Mark Webber till Autosport efter sin fjärdeplats under torsdagen.

– Jag tror att det kommer att vara riktigt jämnt. Det är flera stall som kommer att slåss, det och det är rätt svårt att lista ut vem som gör vad jus nu, för det skiljer så mycket på hur mycket bränsle man har ombord och vilka däck man använder. Man kan analysera alt till dess att man blir helt tokig, men när vi har varit i Melbourne så åker vi vidare till Sepang och då får vi en bild av hur mästerskapet kan komma att utveckla sig.

Testerna återupptas i morgon, fredag, och avslutas på söndag.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1