Vetlanda krossade Dackarna

”Väldigt stabil seger”

Vetlanda krossade lokalrivalen Dackarna i elitseriefinalen i speedway med 53–37 och kopplade grepp om seriesegern.

– Utklassning är stora ord, det kan man lätt få tillbaka. Men det var en väldigt stabil seger i alla fall, sade Vetlandas sportchef Bosse Wirebrand.

Redan efter fem heat hade Vetlanda kopplat grepp om matchen och hade ledningen med åtta poäng sedan Martin Vaculik visat vägen i inledningen av tävlingen. Men han fick snabbt med sig de flesta av sina lagkompisar i vinnande spår på banan och Vetlandas ledning växte i stort sett hela tiden trots att Dackarna försökte toppa sitt lag.

– Jag var riktigt nervös innan matchen, det har varit mycket strul med skador och annat jävelskap. Som det ser ut nu hoppas jag att vi kan ta oss direkt till semifinal, det har varit målet under hela säsongen, sade Wirebrand som var extra nöjd med reserverna Jacob Thorsell och Henric Lindqvist.

När det vankas semifinal hoppas Wirebrand också att ha Jaroslaw Hampel är tillbaka efter skada. Hans rehabilitering går enligt plan.

"En riktig käftsmäll"

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson var rejält missnöjd.

– En riktig käftsmäll. Vetlanda var bättre än oss, helt klart. Möts vi igen ska vi kunna bättre. Nu vet exempelvis Darcy Ward vad det krävs för grejer på den här banan, sade han.

Piraterna är uppe på andra plats i tabellen efter seger i det prestigefyllda östgötaderbyt borta mot Vargarna. Piraterna vann 51–38 och tog också bounspoängen inför 3 288 åskådare, Greg Hancock poängbäst i Piraterna.

Hammarby mot slutspel

Hammarby tog ett stort steg mot slutspel genom att vinna hemma mot Valsarna med 52–38 och även nypa bonuspoängen. Hammarby gick på knock och ledde med 29–13 efter sju heat, då var spänningen borta.

Matchen mellan Indianerna och Västervik försenades rejält på grund av regn. Efter pausen var det stor klasskillnad, Indianerna ryckte undan och vann med klara 54–35. Hemmalagets Hans Andersen tog maximal poäng, hans överlägset bästa match för säsongen.

Sune Eklöf/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway